DJI Mini 2 – ensituntumat

 

DJI päivitti Mavic Minin. Uusi 249 gramman painoinen pikkudrone on nimeltään DJI Mini 2. Tässä siitä ensituntumat.

DJI Mini 2 -drone on ulkoisesti melkein identtinen Mavic Minin kanssa. Ohjain sen sijaan on uusi. Se tukee OcuSync 2.0:aa, jolla kantamaksi luvataan peräti 6 km. Tätä en vielä ole kunnolla testannut, mutta yhteys tuntuu vakaalta. Kuva ei ole pätkinyt.

Ohjain on huomattavasti suurempi kuin Mavic Minissä. iPhone XR sopii suojakuoren kanssa hyvin telineeseen.

Drone ja ohjain mahtuvat Bellroy Sling -laukkuun. Samassa laukussa kulkee mukana myös Fujifilm XF10 -kamera.
DJI Mini 2 ensituntumat otettiin talvisissa olosuhteissa.

DJI Mini 2 korjaa ainoan puutteen, minkä DJI Mavic Mini:stä mainitsin. Nimittäin Mini 2 ei tunnu olevan niin herkkä tuulelle. 
Jo mainitun parantuneen kantaman ja signaalin lisäksi kamera on päivittynyt 4K-tarkkuuteen. Mutta jo Mavic Minissä kamera oli riittävän hyvä. Uusi drone on ilmeisesti myös hieman hiljaisempi. Koska en päässyt lennättämään näitä vierekkäin, niin en voi tätä täysin vahvistaa. Joka tapauksessa ensituntuman perusteella DJI Mini 2 on erinomainen drone jota on näppärä kuljettaa aina mukana. Akku kestää hyvin, yhdellä akulla pärjää pitkälle. Lisäksi USB-portit ovat vihdoin Type-C -mallia.
Kannattaako DJI Mavic Ministä päivittää DJI Mini 2:een? Kannattaa, jos on tarve lentää pidemmälle ja tuulisessa kelissä. Muuten näissä ei isoja eroja ole. Minulle parempi tuulenkestävyys tuo mielenrauhaa.

Vastaa