DJI Spark – käyttökokemuksia

Keväällä kirjoitin DJI Spark -dronen tuskaisesta käyttöönotosta. Tässä nyt päivitystä kun lentokertoja on useampi takana.

Yleisfiilis dronesta on parantunut selvästi, ja nyt olen ihan tyytyväinen hankintaan. Ei Spark silti mikään täydellinen kapistus ole. Esimerkiksi aiemmin omistamani Yuneec Breeze oli mielestäni ilmassa vakaampi ja sen appi oli helppokäyttöisempi. Mutta DJI Sparkissa on kolme tärkeää parannusta Yuneec Breeze verrattuna:

  • Gimbal. Sparkilla tulee hienoa vakaata kuvaa. 
  • Kunnon ohjain. Ohjaustuntuma on ihan erilainen kuin Yuneecin peliohjaimella. Lisäksi DJI:n ohjain lisää kantomatkaa. Toki kantamaa olisi kiva olla reilusti enemmän.
  • Muistikortti. Erillinen muistikortti tuo käytön helppoutta. Yuneecissa kuvat ja videot piti siirtää kaapelilla

DJI Sparkille kannattaa hankkia heti vähintään yksi vara-akku, sillä lentoaika on lyhyt. Itse hommasin lisäksi Polar Pro Mini -suojakotelon ja jonkun merkittömän kotelon ohjaimelle. Polar Pron kotelossa kulkee hyvin mukana vara-akku, varapropellit ja SD-muistikorttiadapteri.
Polar Pro Mini -suojakotelo on pienempi kuin Sparkin mukana tullut laatikko
Koteloon mahtuu drone, vara-akku ja varapropellit
Ohjaimen kotelo maksoi muutaman euron Saksan Amazonissa. Tätä en suosittele, koska se haisi todella pahalle. Haju lähti pois vasta usean pesukerran ja viikon tuulettamisen jälkeen.
DJI Sparkilla saa kuvattua hyvää videota. Olen käyttänyt editoimiseen Macin iMovieta. Huomasin että videot hieman nyki. Käytin ohjelmaa nimeltä HandBrake muuttamaan videot haluttuun nopeuteen: encoodasin HandBrakella Sparkin videon 30 fps constant quality -asetuksilla. Sen jälkeen loppui iMoviessa nykiminen.
Alkuvaikeuksien jälkeen DJI Spark on osoittautunut ihan mukavaksi kapistukseksi. Tässä pari kuvaamaani videota.

———-

Lukuvinkki: kaikki droneaiheiset blogitekstit

———-

Vastaa