Fujifilm Instax Square SQ1 käyttökokemukset

 

Oho, taas tuli hankittua uusi kamera, Fujifilm Instax Square SQ1 -pikakamera. Tässä siitä lyhyet käyttökokemukset.

Jos Instax-kamerat ei ole tuttuja, niin valokuva tulostuu heti kuvan ottamisen jälkeen ja filmi on kehittynyt noin 90 sekunnin kuluttua. Nimensä mukaisesti Fujifilm Instax Square SQ1 käyttää neliönmuotoista Fujifilm Instax -filmiä. Valokuvat on suurempia kuin Instax Mini -kuvat.

Puntaroin ostopäätöstä tehdessä, ostaisinko perinteisen Instax-kameran vai Instax Evo -hybridikameran, joka on samalla digikamera ja pikakamera. Hybridikameralla säästäisi filmikustannuksissa, mutta samalla kuvausprosessi olisi liian kliininen. Halusin nimenomaan analogisen kuvauskokemuksen, joten valinta oli perinteinen Instax SQ1. Jos tämän kuvat haluaa digiformaattiin, niin silloin ne pitää skannata tai voi digitoida ne kännykän kameralla ja vaikka käyttämälla Fujifilmin INSTAX UP! -sovellusta. 

Fujifilm Instax Square SQ1 -kamerassa ei ole tietenkään digikameroista tuttua takanäyttöä. Kuvat otetaan etsimen kautta, ja selfien ottamisessa auttaa objektiivin vieressä oleva peili. Kameran käyttö on todella helppoa: kamera menee päälle kun linssin kääntää esiin. Selfie-moodi aktivoituu kun linssiä kääntää vielä enemmän. Salama taitaa olla aina päällä, sillä tämä kamera kaipaa valoa. Mitään muita asetuksia tässä ei ole.

Virtansa kamera saa kahdesta CR2-paristosta. Nämä tulee myyntipaketissa mukana, samoin kuin rannehihna ja peukalolle grippi joka auttaa parantamaan kuvausotetta.

Fujifilm Instax Square SQ1 on kevyt kamera, mutta yllättävän iso. Taskukamera tämä ei tosiaankaan ole.

Kuvanlaatu valokuvissa on ihan OK. Mutta ihan peruskännykkäkameralla saa otettua teknisesti parempia valokuvia. Tätä ei kannata hankkia ainoaksi kameraksi, vaan Fujiiflm Instax Square SQ1 on hauska lisä kamerakalustoon. Perinteisessä analogisessa valokuvauksessa on oma viehätyksensä. Filmikameralla kuvaamisessa on enemmän yllätyksellisyyttä kuin digikameralla. Ja onhan se siistiä seurata kun valokuva kehittyy sekunneissa heti kuvan ottamisen jälkeen.

Lue myös nämä blogitekstit:

Vastaa