iPad 2: iOS 8 -päivitys tekee iPadista käyttökelvottoman

Olen aina kehunut miten sulavasti kaikki toimii iPadilla. Mutta iOS 8 -käyttöjärjestelmäpäivitys teki laitteesta käytännössä käyttökelvottoman.

iPad 2 julkistettiin keväällä 2011. Siis vain kolme ja puoli vuotta sitten. Jotenkin käsittämätöntä, että Apple julkaisee järjestelmäpäivityksen, mikä ei toimi ollenkaan. Ja tehtyä päivitystä ei ole mahdollista peruuttaa! Eli jos sinulla on iPad 2, älä missään nimessä tee päivitystä ainakaan vielä. Toivottavasti tähän tulee korjaus, mutta ainakin versio 8.1 on tuskaisen hidas.

Ongelmat

iOS 8:ssa on käytännössä yksi iso ongelma: iPad 2 on tuskaisen hidas. Esimerkkejä:

 • Paina kotinäppäintä ja odota pari sekunttia että jotain tapahtuu
 • Laite jäätyy ohjelmaa vaihtaessa täydellisesti, ainoa mahdollisuus on laittaa virrat pois
Lisää esimerkkejä löytyy netistä hakusanoilla iPad 2 slow… En ole tosiaan ongelman kanssa yksin.
Päivityksen seurauksena iPad 2:sta tuli minulle käyttökelvoton. Olen tehnyt iPadille resetin ja nollannut asetukset, mutta näistä ei ollut apua. iPadin käyttö on niin tuskaisen hidasta, että laite saa jäädä hyllyyn pölyttymään. Onneksi minulla on Nexus 7 (2013), jolla surffailu onnistuu sulavasti.
Jos joku osaa kertoa miten iOS 8:n saa pois ja tilalle palautettua iOS 7:n, niin otan neuvoja mielellään vastaan. Muille iPad 2 -käyttäjille voin vain suositella iOS 8 -päivityksen skippaamista.

Päivitys 19.11.2014. Apple julkisti tällä viikolla iOS 8.1.1 päivityksen, joka parantaa iPad 2:n ja iPhone 4S:n suorituskykyä. Olen nyt pari päivää käyttänyt iPadia tällä päivityksellä. Suorituskyky tosiaan parani, ja laitetta viitsii taas käyttää. Mielestäni laite on kuitenkin hitaampi kuin iOS 7:lla. iPad 2 oli iOS 6:lla erittäin sulava. Tämän jälkeen päivitykset ovat hidastaneet laitetta huomattavasti.

Päivitys 30.8.2015. Palautin iPadin tehdasasetukset: Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa kaikki asetukset. iPad 2 on tuonkin jälkeen hidas, mutta nyt sitä viitsii taas käyttää.

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Uspaj

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 2. Uspaj

  Miksei tästä varoitettu yleisemmin. Vuonna 2012 iPad2 oli suorituskyvyltään mainio vehje ja kun sillä ei paljon kilpailijoita ollut niin se oli hyvä ostos. Tällä hetkellä iOS8.3 päivityksellä laite on surkea. Ostin Samsung Tab A laitteen ja sen kanssa hommat toimii taas kuten iPadilla vuonna 2012.
  Minne vien iPadin kierrätykseen…?
  VastaaPoista

 3. oorraine

  Kannattaa palauttaa tehdasasetukset, niin iPad 2 on edelleen käyttökelpoinen myös 9.3 päivityksellä. Toki uusi Samsung Tab A on varmasti tehokkaampi.

Vastaa