Arvio kuulokkeista: Philips CitiScape Uptown vs. Sony MDR-570

Philips CitiScape Uptown SHL5905GY ja Sony MDR-570

Philips CitiScape Uptown SHL5905GY

Philips CitiScape Uptown -kuulokkeissa on litteä kaapeli, jossa kulmaliitin. Kaapelissa on myös mikrofoni ja äänenvoimakkuuden säädin.

Korvatyynyissä on Philipsin MusicSeal, joka eristää hyvin ulkopuoliset äänet.
Kuulokkeet toimivat hyvin normaalissa musiikin kuuntelussa iPadin kanssa.

Sony MDR-570

Sony MDR-570. Perinteiseen tapaan kaksi johtoa ja suora liitin.

Kuljetusta varten kuulokeosat kääntyvät 90 astetta.

Liitin on melko suuri, näyttää massiiviselta iPod Nanoon kiinnitettynä. Toki se antaa jämäkän fiiliksen.

Korvatyynyt

Yhteenveto

Molemmissa kuulokkeissa on hyvä ääni. Ne pesevät perinteiset korvanapit selvästi. Parivaljakosta Philips on kuitenkin äänenlaadultaan selvä ykkönen. Tähän vaikuttaa rakenne: Philipsit ovat perinteiset kuppimalliset kuulokkeet. Sonyt ovat tyynymalliset. Lisäksi Philipsit ovat suuremmat. Toki kuulokkeiden hintaluokkakin on eri. Sonyt maksavat noin 40 € ja Philipsit noin 100 €.
Päässä molemmat ovat pitkänkin kuuntelun jälkeen mukavat. Ei haittaa vaikka käyttää silmälaseja, kuulokkeet eivät paina lasien sankoja. Sonyt ovat huomattavasti tiukemmat. Uptownit ovat löysemmät. Pienipäisen kannattaa sovittaa niitä kaupassa, etteivät vaan ole liian löysät.
Kummassakaan ei ole vaihdettavaa johtoa. Sonyt ovat täysin perinteiset. Uptownissa on litteä kaapeli, joka tulee vain toiseen kuulokkeeseen. Käyttömukavuuden kannalta mukava juttu, kun on vähemmän johtohässäkkää. Bonuksena Uptowneissa on mikrofoni puheluita varten. Kuulokejohdot ovat molemmissa riittävän pituiset, Uptown 125 cm ja Sony 120 cm.
Tyylikkyyden ja äänenlaadun puolesta Philips CitiScape Uptown on parempi valinta. Sonyt ovat pienemmät ja kevyemmät, joten ne kulkevat paremmin mukana.
  

Vastaa