Apple iPad mini 2 – kannattaako ostaa?

Vieläkö alkuvuodesta 2016 kannattaa ostaa Apple iPad mini 2? Vai kannattaako mini 4, joka on tällä hetkellä uusin malli? Tätä pohdin, kun oli  tarve uudelle iPadille.

Suorituskyky. iPadit ovat kalliita laitteita. Jos rahat siihen sijoittaa, niin silloin laite saa luvan toimia useamman vuoden. Apple iPad mini 2 on suurinpiirtein samantehoinen kuin iPad Air. Mini 4 on taas suunnilleen yhtä tehokas kuin iPad Air 2. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa: Nykyisellä iOS-versiolla 9.2.1 iPad mini 2 toimii hyvin. Suorituskyky ei ole ongelma.

Apple iPad mini 2 ja smart case

Hinta. Mutta miksi hankkia vanha malli eikä uusinta? Ainakin itsellä Applen hinnoittelu ajoi valitsemaan iPad mini 2:n.

Applen perusmalleissa on tallennustilaa vain 16 Gt. Se on liian vähän, jos haluaa muokata valokuvia iPadilla. Kun haluaa isomman tallennustilan, niin iPad mini 2:sta löytyy 32 Gt versio. Jostain kumman syystä mini 4:sta ei löydy tällä muistilla, vaan seuraava suurempi muisti on 64 Gt. Näille tulee melkoinen hintaero: iPad mini 2 32 Gt maksaa 350 € ja iPad mini 4 64 Gt 500 €.

Lisäksi iPad tarvitsee suojakuoret. Vanhaan iPad mini 2:een saa Applen nahkaisen smart casen tarjouksesta 36 €. Mutta iPad mini 4:lle tällaista laitteen molemmilta puolelta suojaavaa koteloa ei ole saatavilla. Pitää hankkia erikseen etupuolelle smart cover (45 €) ja taakse silikonikuori (69 €).

Kokonaishinnaksi iPad mini 2:lle tulee 386 € ja iPad mini 4:lle 614 €. Hintaero on 228 €. iPad mini 4:ssä ei ole riittävästi uutta verrattuna iPad mini 2:een. Yli 600 € iPadista on ihan liikaa, varsinkin kun kyseessä on pelkkä Wi-Fi malli. Mielenkiinnolla odotan uusia iPad malleja: jatkaako Apple perusmallien tarjoamista pienellä muistilla ja nostaa lisävarusteiden hintaa?

Näillä hinnoilla oma valintani oli selvä: iPad mini 2 32 Gt muistilla. Päivitetään tehokkaampaan malliin sitten kun hinnat tippuu.

Vastaa