Kuulokkeita

Tässä lyhyet arviot seuraavista langattomista Bluetooth-kuulokkeista:
  • Bowers & Wilkins P5 Wireless
  • Pioneer S9
  • Marshall Major III Bluetooth
  • JBL TUNE 220 TWS
  • Skullcandy Indy
  • JBL T110BT

Bowers & Wilkins P5 Wireless

Minulla on aikaisemmin ollut näiden langallinen versio. Siitä voit lukea täältä. Langaton malli on paranneltu versio alkuperäisistä. Nämä ovat mukavat päässä, korvat ei kipeydy kuten langallisessa Series 1 -versiossa. Langattomissa B&W P5 -kuulokkeissa on sekä äänenlaatu että ulkonäkö huippua. Kuulokkeissa on käytetty nahkaa ja metallia, ne eivät ole muoviset kuten monet nykyiset mallit.
Miinuspuolena kuulokkeet ovat aika löysästi päässä. Jos kumartelee, niin nämä tipahtaa. Muuten ei mitään valittamista. Nämä ovat nykyiset suosikkini. Jos haluan kuunnella musiikkia, niin B&W P5 on valintani.  
Kannattaa huomioida, että tämä malli ei ole enää myynnissä. Käytettyjen markkinoilta kannattaa etsiä. 

Pioneer S9

Pioneer S9 onkin hieman hankalampi tapaus. Nämä ovat langattomat vastamelukuulokkeet. Suoraan paketista otettuna ääni oli omaan korvaan aneeminen. Liian neutraali, ei bassoa. Pioneerilla on sovellus sekä iPhonelle että Androidille, jolla ääntä ja vastamelutoimintoa pitäisi päästä säätämään.
Latasin sovelluksen ensin iPhonelle. Mutta kuulokkeissa oli vanha firmware, ja ohjelmistopäivitys ei iPhonella Suomessa onnistu! Onneksi taloudesta löytyy Android-laite (Samsung Galaxy Tab S3). Ohjelmistopäivitys tapahtuu Google Assistantin kautta… ja tätä en Pioneerin sovelluksesta saanut toimimaan. Tutkin ongelmaa, että mistä kiikastaa. Lopulta ongelmaksi paljastui suomen kieli. Minun piti vaihtaa Samsungin kieliasetus englanniksi, niin sitten sain Google Assistantin päälle. Muutaman minuutin kuluttua ohjelmistopäivitys latautui kuulokkeisiin automaattisesti. 
Uusimmalla firmwarella kuulokkeiden ääntä pääsi säätämään solvelluksesta. Päivityksen jälkeen tämä onnistui sekä Androidilla että iPhonella. Bassoa saa lisättyä ja nyt kuulokkeiden ääni on huomattavasti parempi. Ei silti kovin erikoinen. Toimii hyvin esimerkiksi YouTube-videoiden katselussa, mutta musiikin kuunteluun valitsisin itse toiset kuulokkeet.
Pioneer S9 on ilmeisesti tähdätty jenkkimarkkinoille, jossa softapäivitykset saa toimimaan laitteiden oletusasetuksilla. Suomessa tämä on turhan hankalaa. Toivottavasti Pioneer saa tehtyä ohjelmistopäivityksestä helpompaa, tai sitten toimittaisivat kuulokkeet suoraan tuoreimmalla ohjelmistoversiolla. 
Näissä on myös vastamelutoiminto. Minulla ei ole kokemusta vastamelukuulokkeista, joten en osaa sanoa miten Pioneer S9 vertautuu vastaaviin kuulokkeisiin. Mutta kuppimallin kuulokkeet blokkaavat muutenkin ihan hyvin ääntä. Pioneer S9 vastamelutoiminto on laimea. 
Ohjelmistopäivityksen hankaluuden ja heikon vastamelutoiminnon takia en näitä voi suositella ainakaan nykyiseen 170€ hintaan. Ulkonäkö tosin on tyylikäs ja joku muu voi pitää hyvinkin paljon näiden äänestä.

Marshall Major III Bluetooth

Marshalleita olen kuunnellut vain lyhyesti. Äänenlaatu on hyvä, vaikea sanoa kumpi on parempi B&W P5 vai Marshall Major III. Kuulokkeiden tyyli on rock, mutta ei yhtä laadukkaan tuntuinen kuin B&W. Hintaluokka on tietysti ihan eri. Marshallien ohjaus tapahtuu nupilla, joka on kätevä. Kuulokkeiden puristusvoima on aika kova. Pysyvät siis hyvin päässä, mutta saattavat painaa korvaa. 
Marshalleissa saa hyvää ääntä ja tyyliä kohtuulliseen hintaan.
 

JBL TUNE 220 TWS

JBL TUNE 220 TWS -kuulokkeissa on yllättävän hyvä ääni. Aluksi epäilin miten hyvin napit pysyy päässä, koska ne eivät ole tulppamalliset. Onneksi ovat pysyneet tosi hyvin, eivät ole kertaakaan tippuneet päästä.
Kotelo on mukavan pieni, se kulkee aina mukana farkkujen taskussa. Samoin Bluetooth-yhteys on luotettava. Ainakin iPhone XR kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.
Kuulokkeissa heikkoa on akkukesto. Monesti on käynyt niin, että kun kuulokkeet ottaa rasiasta pois, niin niiden akku ei ole täynnä. Näin tapahtuu, vaikka latauskotelossa on virtaa jäljellä. Ilmeisesti kuulokkeet tyhjenee siellä itsestään. Nappeja on myös hieman vaikea saada kotelosta pois, ja kotelon lataus tapahtuu vanhaa micro-USB:tä käyttämällä. Näistä negatiivista pointeista huolimatta JBL TUNE 220 TWS on hyvä-ääniset ja kätevät nappikuulokkeet. Tykkään näistä.

Skullcandy Indy

Skullcandy Indy -nappikuulokkeissa on peruskäyttöön hyvä ääni ja riittävän pieni latauskotelo aina taskussa mukana kuljetettavaksi. Kuulokkeiden ongelma on satunnainen vasemman napin yhteysongelma. Sen yhteys katkeaa, jolloin kuuloketta on pakko käyttää takaisin kotelossa jotta ääni alkaa taas kuulua. Muuten nämä ovat edulliset ja OK peruskuulokkeet.

JBL T110BT

JBL T110BT -nappikuulokkeissa piuha napista toiseen kulkee niskan takaa. Mallissa on hyvät puolensa, koska ne voi roikkua aina kaulalla. Napit pysyy kaulalla toisissaan kiinni magneetilla, joka voisi olla vahvempikin. Näissä on OK ääni, ei yhteysongelmia ja halpa hinta. Parilla kympillä saa pätevät langattomat kuulokkeet. 

Vastaa