Kamerakaluston päivitystä, järkkäri pois

Kamerakaluston päivitystä. Panasonic GM1 löysi uuden kodin. Näin ollen minulla ei enää ole järkkäriä. Nyt kuvataan tällä parivaljakolla: Panasonic Lumix DMC-LX15 ja Sony DSC-HX90V.

Miksi näin? Halusin helposti mukana kulkevan kameran. Toki kännykkä kulkee aina mukana, mutta näillä molemmilla saa parempia kuvia.

Panasonic LX15 on näistä ”parempi” kamera. Siinä on tuuman kenno ja erinomainen F1.4 valovoima laajassa päässä. Sony HX90V on peruspokkari. Mutta siinä on 30x zoom, vaikka kamera on taskukokoinen.

Kameroissa on paljon samaa. Muotoilu on hyvin samankaltainen, molemmissa on selfie-kuvaukseen kääntyvä näyttö ja kameran lataus tapahtuu microUSB-kaapelilla. Reissussa ei siis tarvitse erillistä laturia.

Erojakin löytyy. Jo mainitun kennon koon ja zoomin lisäksi nämä ovat oleellisimmat erot:

  • Panasonic LX15 on kosketusnäyttö. Siitä iso plussa.
  • Sony HX90V on erillinen etsin. Itse en tätä ole käytännössä kertaakaan tarvinnut, mutta jotkut tätä arvostavat.
  • Koko: kuvista ei uskoisi, mutta koossa on eroa. Nimittäin kameran paksuudessa: Sony mahtuu melkein housujen kuin housujen taskuun. Panasonic on sen verran paksumpi, että tiukkojen farkkujen etutaskuun se ei mene. 
Millainen kuvanlaatu näissä sitten on? Mielestäni yllättävän hyvä. Panasonic LX15 ei ihan pärjää micro four thirds järkkärille, jos vertaan tuohon omistamaani Panasonic GM1 + 20mm F1.7 yhdistelmään. Mutta ei se kauaksi jää, ja kameran koko on kompakti.
Sony HX90V häviää tietysti kuvanlaadussa varsinkin hämärässä. Mutta Sonyn automaattinen kuvaustila kompensoi kennon pientä kokoa ihan kivasti ottaen useamman otoksen ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi.
Näissä pokkareissa miellyttää myös automaattinen linssinsuojus. Pieni jokapäivästä käyttömukavuutta lisäävä tekijä.

Vertailukuvia

Tässä vielä hieman kuvanlaadun vertailua. Panasonic GM1 + 20mm F1.7, Panasonic LX15, Sony HX90V ja Honor 8 -puhelin.
Panasonic GM1
Panasonic LX15
Sony HX90V
Honor 8
Panasonic GM1
Panasonic LX15
Sony HX90V
Honor 8

Esimerkkikuvia – Panasonic LX15

Esimerkkikuvia – Sony HX90V

Jos nämä kamerat kiinnostaa ja netistä etsit lisätietoa niin huomioi että Panasonix LX15 on joillain markkina-alueilla LX10. Ja Sonylla on toinen malli HX80, joka on lähestulkoon sama kamera kuin HX90V.

Vastaa