GoPro HERO7 Silver

 

Meillä oli hakusessa actionkamera, jolla voisi kuvata kesälomalla lasten uimaanopettelua.

Katsoin YouTubesta vertailuja eri kameroista. Valtaosa arvosteluista keskittyy huippumalleihin: GoPro HERO8 Black, GoPro HERO7 Black ja DJI Osmo Action. Näillä on kuitenkin hintaa yli 300€. Löysin Torista käytetyn GoPro HERO7 Silver -kameran hintaan 120€. Kamera ei itseasiassa ollut käytetty, ainoastaan paketti avattu. Mukana tuli vielä 32 Gt muistikortti. Oli niin hyvä tarjous, että päätin sen ostaa.
GoPro HERO7 Silverin suurimmat erot Blackiin verrattuna on hieman heikompi kuvanvakautus, kiinteä akku ja linssiä ei voi vaihtaa. En usko, että mikään näistä on meidän perheen käytössä oleellinen puute. 
  • Akku kestää pari tuntia, ja sen voi ladata usb-varavirtalähteellä tarpeen mukaan. 
  • Kuvanvakautus ei ole yhtä hyvä kuin parhaissa malleissa, mutta se on silti hyvä.
  • Kiinteä linssin lasi. Jos menee rikki, niin sitten on korjautettava / ostettava uusi kamera.
GoPro HERO7 Silverin säätömahdollisuudet ovat heikommat kuin kalliimmissa malleissa. Mutta tämä on itse asiassa hyvä, koska käyttöliittymä on yksinkertainen. Kun on tilanne päällä, niin aikaa ei turhaan kulu kuvasäätöjen tekemiseen.

Vedenkestävyys

Halusimme kuvata perheen rantaleikkejä. GoPro sopii tähän hyvin, koska se on 10 metrin syvyyteen asti vedenkestävä. Ei tarvetta erilliselle sukelluskotelolle. Hankimme lisäksi GoPro The Handler kelluvan kuvauskahvan. Tämä pitää huolen, ettei kamera häviä järven pohjaan.
Huomasin, että kun kameran laittoi veden alle, niin kuvaustila saattoi vaihtua itsestään. Ilmeisesti näyttö reagoi veteen samalla tavalla kuin sitä olisi koskenut sormella. Vedessä kannattaa siis laittaa GoPron kosketusnäyttö pois päältä. 

Kuvien ja videoiden siirto

Kuvien ja videoiden siirto puhelimeen onnistuu langattomasti GoPron mobiilisovelluksella. Tämän toiminta voisi olla varmempaa, sovelluksen ja kameran joutuu käynnistämään pari kertaa ennen kuin siirto alkaa toimia. Mutta kaikki materiaali on tuolla siirtynyt, ei ole tarvinnut muistikorttia poistaa kamerasta.
GoPro appissa on mahdollisuus automaattisesti luoda video. Eli appi editoi videon automaattisesti päivän kuvista ja videoista ja lisää siihen taustamusiikin. Tämä toimii yllättävän hienosti, videoista on tullut hyviä. Ei ole välttämättä tarvetta itse editoida kotivideoita. Tämä toiminto nopeuttaa huomattavasti videoiden jakamista sosiaaliseen mediaan.

Esimerkkikuvia

En välttämättä hankkisi GoProta pelkästään still-kuvaukseen. Laatu on ihan OK, mutta muilla kameroilla saa toki parempaa jälkeä.

Esimerkkivideoita

Videot on kuvattu 1440p tarkkuudella. En ole vielä 4K-videota kuvannut, koska tämäkin tarkkuus riittää ja tiedostojen koko on pienempi.

Yhteenveto

GoPro HERO7 Silver on riittävän hyvä kamera kotivioiden kuvaamiseen. Ei harmita yhtään, että tämän ostin. Rahaa säästyi pari sataa euroa huippumalleihin verrattuna.
Lue myös:

Vastaa