PS Vita Slim

Innostuin ostaa päräyttämään uuden PS Vita Slimin.

PS Vita Slim vs. Original

Mietin ostanko uuden Vitan Slim-mallin vai alkuperäisen. Originaalissa on juttujen perusteella parempi oled-näyttö. Päädyin kuitenkin ostamaan uuden Slim-mallin. Päätökseen vaikutti uuden mallin pienempi ja kevyempi koko, lataus micro-usb:llä (ei tarvitse kantaa erillistä laturia!) ja parempi akkukesto. Vanhaa mallia minulla ei ole, joten eroa näyttöjen välillä en pysty kommentoimaan. Mutta ei tämä Vita Slimin näyttö ainakaan huono ole.

PS Vita Slim vs. Nintendo 3DS XL

Minulla oli lainassa Nintendo 3DS XL. Se on hyvä ja laadukas laite. Vita Slim pesee sen kuitenkin mennen tullen näytön laadussa ja grafiikoiden tarkkuudessa. PS Vita Slim ei myöskään nitise ja natise niin kuin Nintendo tekee.

PS Vita Slim vs. PSP

Vita on aika paljon samantuntuinen laite kuin PSP. Vita Slim on huomattavasti kevyempi ja ohuempi. Vitalla pystyy pelaamaan PS Storesta ladattuja PSP-pelejä. Ne näyttävät Vita Slimin ruudulla hyviltä.

Lisävarusteet

Alkuperäisen PSP:n mukana tuli neopreenipussi. Tähän uuteen malliin se täytyy ostaa lisävarusteena. En löytänyt näitä Suomesta, joten tilasin ulkomailta Play-Asia -nettikaupasta.
PS Vita Slim:n suojapussi.
Vita Slimin mukana tuli kahdeksan gigan muistikortti. Se on onnettoman pieni! Suosittelen hankkimaan heti isomman kortin. Itse tilasin 64 Gt:n muistikortin. Näitäkään en löytänyt kivijalkakaupasta, mutta onneksi eBay pelasti.
64 Gt:n muistikortti
 

Yhteenveto

PS Vita Slim on laadukkaan tuntuinen laite. Sillä pelaaminen on huomattavasti kivempaa kuin kännykällä. Tietyissä pelityypeissä vain tarvitsee olla fyysiset ohjaimet ja nappulat. Ja onhan Vitassa myös kosketusnäyttö. Toivottavasti tälle julkaistaan vielä monia huippupelejä. Olisi myös kiva jos Suomessa myytäisiin Vitan erikoisväreissä olevia malleja. Toistaiseksi ne taitavat olla Aasian yksinoikeus.

Vastaa