Huawei MediaPad M2 8.0 – talouteen uusi tabletti

Meidän perheen iPad Mini on niin kovalla käytöllä, että oli tarvetta toiselle tabletille. Uusi iPad olisi optimiratkaisu, mutta nyt oli tarve päästä halvemmalla.

Tämä tuttisuinen henkilö pyörittää YouTube videoita jatkuvalla syötöllä iPadilla. Tarvetta oli siis toiselle tabletille.

Kiinnostavia Android-tabletteja

Löysin kolme kiinnostavaa 8″ Android-tablettia: Asus ZenPad S 8.0, Asus ZenPad 8 ja Huawei MediaPad M2 8.0.
Spekseiltään Asus ZenPad S 8.0 (Z580CA) on kova kone: tarkka näyttö, 4 Gt keskusmuisti ja 64 Gt tallennustila. Miinuksena siinä ei ole 4G LTE yhteyksiä.
Asus ZenPad 8 (Z380KL) on hinnaltaan edullinen tabletti. Speksit on OK-tasoa. Keskusmuistia on vain 1 Gt, mikä hieman mietitytti. Tallenustilaa on 16 Gt, ja sitä pystyy lisäämään microSD-kortilla. Vaikka hintaa on alle 200€, niin silti tästä löytyy 4G mobiilidata. Näytön resoluutio on vain 1280 x 800. 
Huawei MediaPad M2 8.0 on saatavilla kahtena versiona: perusmallissa on 2 Gt keskusmuisti ja 16 Gt tallennustilaa. Premium-mallissa muistien koot on 3 Gt / 32 Gt. Näytön resoluutio on hyvä 1200 x 1920 ja 4G löytyy. Lisäksi muistia voi lisätä, koska tabletissa on microSD-korttipaikka.
Halusin saada tabletin edullisesti. Tutkin käytettyjen tarjontaa, josko joku näistä kolmesta mallista olisi kaupan. Eräältä myyntipalstalta löytyikin muutaman kuukauden vanha Huawei MediaPad M2 8.0 perusmalli. Ostin sen, kun hinta oli sopiva.

Huawei MediaPad M2 8.0 4G tekniset tiedot

Tabletin tärkeimmät tekniset tiedot:
  • Näyttö 8″, 1200 x 1920 (283 ppi). Näyttö on tarkka, mm. Hesarin näköislehden näkee lukea hyvin.
  • Keskusmuistia 2 Gt ja tallennustilaa 16 Gt. Keskusmuistia tuntuu olevan riittävästi, ainakaan mitkään ohjelmat ei töki. Tallennustilaa saa lisättyä microSD-muistikortilla
  • Hisilicon Kirin 930 prosessori. Tehoa on riittävästi, tabletin käyttö on sujuvaa.
  • 4G LTE (micro-SIM)
  • Akku 4800 mAh. Akku kestää normaalikäytössä helposti pari päivää. Mielestäni akkukesto on hyvä. Minulla on aikaisemmin ollut Nexus 7 (2013) -tabletti, jossa akku tyhjeni vaikka tablettia ei edes käyttänyt. Sitä sai ladata päivittäin. Huaweissa ei tätä ongelmaa ole, akku kestää hyvin.

Käyttökokemuksia

Yleisfiilis Huawei MediaPad M2 8.0:sta on positiivinen. Verrattuna iPad Mini 2 Retinaan, niin joissain asioissa iPad on parempi ja joissain taas Huawei. Mielestäni laitteet on aika samalla tasolla.
Suojakansi
Ostin tablettiin Huawein oman suojakannen. Niitä saa valkoisena ja kullan värisenä. Valkoinen on varmaankin tarkoitettu perusmalliin ja kultainen premium-malliin. Ostin kuitenkin kultaisen, koska valkoinen todennäköisesti likaantuu käytössä.
Suojakannessa on Sleep/Wake -toiminto, eli tabletin näyttö herää kun kannen avaa. Kansi kiinnittyy tablettiin magneetilla ja toimii lähes kuin iPadin smart cover. Huawein toteutus ei vaan ole yhtä hyvä.
Kiinnitysmagneetti on liian heikko. Kansi irtoaa välillä vahingossa. Tabletti on jo tämän takia tippunut pari kertaa lattialle.
Kansi ei myöskään pysy kiinni kun tabletti on eri asennossa. iPadin kansi pysyy magneetilla kiinni.
Huawein kansi lerpattaa kun tabletti on ylösalaisin.
iPadin kansi pysyy magneetilla kiinni vaikka laite on ylösalaisin
  
Muuten kansi on ihan OK. Sillä saa tabletista paremman otteen ja videon katseluun hyvät katselukulmat. Kullanvärinen kansi sopii perusmallin kaveriksi hyvin.
Näyttö
Huawei MediaPad M2 8.0:n näyttö on mukavan tarkka. Kuvasuhde vain saisi olla sama kuin iPadissa. Huawein kuvasuhde on videokäytössä hyvä. Kaikessa muussa käytössä iPadin kuvasuhde on parempi.
Vasemmalla iPad Mini ja oikealla Huawei Mediapad M2 8.0
Käyttö
En juuri käyttänyt Huawein omaa käyttöliittymää vaan latasin heti Nokian Z Launcherin. Sillä saa yksinkertaisen ja kätevän käyttöliittymän. Samaa käytän myös puhelimessa.
Nokian Z Launcher
Huawei MediaPad M2 8.0 tuntuu olevan ihan passeli tabletti. Speksit on kunnossa, käyttö on sulavaa ja akku kestää hyvin. Vielä kun tällaisen saisi samalla kuvasuhteella kuin iPadin. Vielä yksi erikoisuus, nimittäin laitetta voi käyttää myös puhelimena.

Vastaa