Yuneec Breeze 4K

Viime kesänä tuli hankittua kunnon drone, Yuneec Breeze 4K. Tässä siitä kokemuksia.

Olen aikaisemmin lentänyt pienellä minidronella. Se oli mallia Hubsan X4. Ajattelin että ennen kuin ostaa kalliimman dronen, niin lentämistä voi opetella tällaisella halvalla koneella. Mutta eipä olisi kannattanut. Yuneec Breeze on niin paljon vakaampi ja helpompi lentää, että turhaan tuota epävakaata minidronea lennätin.

Hubsan X4. Halpoja minidroneja suositellaan lentämisen harjoitteluun. Mielestäni turhaan, koska kunnon dronella lentäminen on paljon helpompaa.

Yuneec Breeze 4K

Yuneec Breeze 4K on teknisesti pätevä kapistus. Speksejä en tarkemmin luettele, mutta tässä pääkohdat:
  • Dronea lennätetään puhelimella tai pädillä. Lisäksi voi käyttää bluetooth-ohjainta.
  • Laitteessa on gps ja kotiinpaluutoiminto
  • Drone on vakaa ilmassa. Jos ohjaimista päästää irti, niin drone jää leijumaan paikoilleen.
  • Lentoaika vajaa parikymmentä minuuttia, kannattaa olla pari akkua
  • Lentoetäisyys riippuu älylaitteesta, noin 80-100m etäisyyttä ja 80-70 m korkeutta on mahdollinen
Kokeilin lentämistä kolmella laitteella: 
  • Huawei Honor 8. Yhteys alkoi pätkiä jo parissakymmenessä metrissä. Ei hyvä.
  • Apple iPad mini 2. Toimi hyvin ja varmasti. Ei ongelmia.
  • Samsung Galaxy Tab S3. Toimi yhtä hyvin kuin iPad. Ei ongelmia.
Nettifoorumeiden perusteella Yuneec Breeze toimii hyvin Applen laitteilla. Androidin kanssa voi olla ongelmia, riippuen laitteesta. Omat kokemukseni (toki suppea laitevalikoima) tukevat tätä. Mukavinta lentäminen oli Galaxy Tab S3 -pädillä, koska siinä on iso näyttö.
Koitin lentämistä myös FPV-laseilla ja bluetooth-ohjaimella. FPV-laseista en tykännyt ollenkaan. Bluetooth-ohjain näyttää ihan pelikonsolin ohjaimelta. Sillä lentäminen oli OK, mutta pädi on liian iso telineeseen. Lisäksi ohjaimen linkittäminen puhelimeen/pädiin oli ylimääräinen steppi ennen lentoon lähtöä. Itse asiassa pädin kosketusnäytöltä ohjaaminen oli yksinkertaisinta. Tämän takia myin FPV-lasit ja ohjaimen pois.
FPV-lasit ja bluetooth-ohjain

Yuneec Breeze 4K – kamera

Yuneec Breeze 4K on pienikokoinen drone, jossa on nimen mukaan 4K-kamera. Kamerassa ei ole gimbalia. Kuvasin videot 720p-tarkkuudella. Sillä tarkkuudella kuvanvakautus toimi parhaiten. Laitteessa on sisäinen muisti. Se on sekä hyvä että huono asia:  Kuvat ja videot siirtyy micro-USB-piuhalla tietokoneeseen tai langattomasti Breeze Cam -appiin. Huono puoli on, että akussa pitää olla virtaa kun tiedostoja siirretään. Positiivisena asiana microSD-korttia ei tarvitse hankkia.
Tässä kuvaamiani videoita:

Kuvia:

Yhteenveto

Yuneec Breeze on pienikokoinen drone, jota on helppo kantaa mukana. Mielestäni Yuneec Breeze sopii erinomaisesti vaikka ensimmäiseksi droneksi, sillä lentäminen on helppoa ja turvallista. Lentoetäisyys on kuitenkin hieman lyhyt ja kamerasta puuttuu gimbal. Hintaansa nähden hyvä kapistus.

———-

Lukuvinkki: kaikki droneaiheiset blogitekstit

———-

Vastaa