Uusi suosikkiobjektiivi – Panasonic Lumix G 20 mm F1.7 ASPH

Muutama kuukausi sitten hankin käytettynä Panasonic Lumix G 20 mm F1.7 ASPH -objektiivin. Sen jälkeen ei ole tullut muita objektiiveja käytettyä.

Objektiivi sopii hyvin Panasonic GM1:n kaveriksi. Okei, kamera on niin mini, että tämän pienen objektiivin kanssa kamera hiukan keulii.
Minulla oli aikaisemmin Sony NEX-5R:n kanssa Sony SEL-35F18 -objektiivi. Siihen verrattuna Panasonicin 20 mm F1.7 on parempi: Panasonic on pienempi, mielestäni tarkempi ja tykkään enemmän Panasonicin 20 mm polttovälistä. Panasonic on kinovastaavuudelta 40 mm, kun Sony on 52.5 mm. Sony oli sisätiloissa kuvatessa hieman liian tiukka. Panasonicilla tulee laajempi kuva.
Videokäytössä Panasonic 20 mm F1.7 ei tosin ole kovin hyvä rutisevan ja hieman hakevan automaattitarkennuksen takia. Objektiivista on olemassa uudempi malli (Panasonic Lumix 20 mm F1.7 II ASPH). En tiedä toimiiko siinä automaattitarkennus paremmin. Kuvanlaatu molemmissa pitäisi olla samaa hyvää luokkaa.
Sain objektiivin mukana myös näppärän kumisen vastavalosuojan. Sen saa vedettyä tarpeen tullen käyttöön ja muutoin painettua kasaan. 
Vastavalosuoja käytössä
Tällaiselle harrastelijalle kuin minä tämä objektiivi on mitä mainioin. Tässä vielä muutama esimerkkikuva (jpg-kuvia suoraan kamerasta).

Vastaa