Kuvauskaluston päivitystä

Sony NEX-5R + SEL-P1650 + LCJ-EBA body jacket + Lance Camera Straps -hihna

Kamerakalustoon tuli pientä päivitystä. Hankin uudestaan Sonyn kittizoomin. Miten tähän tuli päädyttyä?

Alkuperäinen syy miksi hankin Sony NEX-5R -kameran oli hyvä kuvanlaatu pienessä koossa. Objektiiveina minulla on SEL35F18 ja SEL18200LE -superzoomi. 35mm on loistava objektiivi: se on pienikokoinen ja siinä on hyvä valovoima. Tämä objektiivi onkin valtaosan ajasta kamerassa kiinni. Zoom-objektiivia käytän vain erikoistilanteissa. En niinkään tarvitse pitkää zoomia. Enemmän käyttöä on laajakulmalle. SEL18200LE on iso ja painava objektiivi. Aloin pohtia vaihtoehtoja, jotta saan pienikokoisemman kamerapaketin.

Uusi kamera?

Aloin jopa miettiä uutta pienempää kameraa. Löysin kaksi kiinnostavaa vaihtoehtoa: Sony RX-100 II ja Panasonic Lumix GM1. Panasonicista on myynnissä kiinnostava paketti kehutuilla 12-32 mm ja 20 mm objektiiveilla. Molemmat kamerat on hieman pienempiä kuin Sony NEX-5R. Kameroiden kokoa on hyvä vertailla camerasize.com -palvelussa.

Ominaisuuksiltaan kamerat kuitenkin häviävät Sony NEX-5R:lle. Sony RX100 II:ssa ei ole kosketusnäyttöä. Panasonic GM1:stä puuttuu mahdollisuus ladata akku usb:lla.

Sony NEX-5R:stä saa paremman otteen kuin kummastakaan näistä. Tärkein ero on tietysti Sony NEX-5R:n suurempi kenno. Minulle on liian iso kynnys vaihtaa pienempikennoiseen kameraan. Näitä kameroita pitäisi päästä kunnolla kokeilemaan, jotta uskaltaisi tehdä vaihtopäätöksen. Haluan olla varma että kuvanlaatu ja käytettävyys on riittävällä tasolla. Mutta molempia kameroita kiinnostaisi kyllä kokeilla.

Objektiivivaihtoehdot

Sonylta löytyy 16 mm ja 20 mm pannukakkuobjektiivit suhteellisen hyvällä F2.8 valovoimalla. Näitä ei ole kuitenkaan nettiarvosteluissa varauksetta kehuttu. Lähes samankokoinen objektiivi on Sonyn uudempi kittizoomi SELP1650. Tästä minulla on jo omakohtaisia kokemuksia. Halusin laajemman kuvakulman kuin 20 mm, ja pieni zoomikin olisi kiva. Joten loppujen lopuksi valinta oli selvä: Sony SELP1650. Tällä kertaa hankin hopeisen version. Se näyttää yllättävän hyvältä mustan NEX-5R:n nokalla.

Lisätuunausta: Sony LCJ-EBA -kotelo

Innostuin myös tilaamaan Sony LCJ-EBA body jacket -kotelon. Se sopii sekä NEX-5R että uudemmalle NEX-5T -kameralle. Hankin oranssin version, joka on sävy sävyyn Lance Camera Straps -kantohihnan kanssa.

Kotelo on ehkä hieman liian muovinen. Oletin, että se olisi ollut kumimaisempi, jolloin siitä olisi saanut paremman otteen. Kotelo peittää kameran liittimet. Se on kuitenkin todella nopea ja helppo ruuvata irti tripod-liittimestä. Kotelo tekee kamerasta ihan kivan näköisen, mutta saa nähdä tuleeko sitä käytettyä vai ei.

Vastaa