Ögon Designs -lompakko vuoden käyttötestissä

Melko tarkkaan vuosi sitten vanha nahkalompakkoni hajosi. Uuden lompakon hankkiminen tuli siis ajankohtaiseksi. Tajusin että käteistä, etenkin kolikoita, tulee käytettyä todella harvoin. Maksan ostokseni käytännössä aina kortilla. Lisäksi kortteja on paljon…

Normaali nahkalompakko pullottaa ikävästi kun sen tunkee kortteja täyteen. Mietin, että pelkkä korttilompakko saattaisi olla riittävä. Löysin useita hienoja korttilompakoita, joista varsinkin seuraavat oli kiinnostavia: Ögon Designs -alumiinilompakko, Exentri ja Secrid Miniwallet ja Secrid Twinwallet.

Secrid näyttää kuvien perusteella erittäin hienolta. Mutta vuosi sitten sitä ei myyty Suomessa. Minulla oli onneksi työmatka Hollantiin, jossa näitä myydään. Löysin liikkeen, jonka näyteikkunassa lompakko oli. Hienon näköinen! Valitettavasti työpäivä oli venähtänyt niin pitkäksi, että liike oli jo kiinni. Secrid jäi siis ostamatta. Nyt näitä näyttää saavan ihan Suomesta. Secrid on vain hieman kallis. Miniwallet maksaa 50-60€ ja Twinwallet noin 80-90€. Secrid täytyy ehkä jossain vaiheessa ottaa testiin ja katsoa onko se hintansa arvoinen.

Exentri näyttää myös hienolta. Mutta minulla on kortteja niin paljon, että ne ei taida siihen mahtua. Joten hankin Ögon Desings -alumiinilompakon. Näitä korttikoteloita on kahta kokoa. Tilasin suuremman mallin. Sillä on hintaa 35€. Ögon Desings -lompakot olivat siis selvästi halvempia kuin muut tutkimani merkit. Tässä huomioita Ögon Designs -lompakosta vuoden käytön jälkeen.

Koko

Ögon Designs -lompakkossa minulla kulkee päivittäin mukana kaksi pankkikorttia, henkilökortti, ajokortti, KELA-kortti ja viisi eri kauppojen ja lentoyhtiöiden kanta-asiakaskorttia. Yhteensä siis 10 korttia. Lisäksi sinne mahtuu pankkitunnukset, kuitteja ja muutama seteli. Setelit pitää taitella lompakkoon kaksinkerroin.

Päivittäin mukana kulkevat kortit.

Valitettavasti minulla on kortteja enemmän kuin kymmenen. Tilasin lisäksi pienemmän Ögon Designs -lompakon, jonne laitoin loput kortit. Näitä oli kymmenen kappaletta. Tätä pienempää lompakkoa en kuljeta mukana, säilytän siinä vain harvemmin tarvittavia kortteja.

Pienempi Ögon Designs -lompakko
Kokovertailu: isompi malli on sekä leveämpi että syvempi. Yllättäen suurempi malli on hieman litteämpi.

Lompakko on sopivan kokoinen kuljetettavaksi housujen etutaskussa. Lompakon litteys on iso plussa. Se ei pullistele niin kuin perinteinen nahkalompakko.

Kannattaa huoioida, että tätä lompakkoa ei voi tunkea liian täyteen kortteja. Silloin se ei mene kiinni. Sanoisin, että tuo minun mukana kuljettama määrä kortteja ja paperia on käytännön maksimi mitä lompakkoon mahtuu.

Ulkonäkö

Ögon Designs -lompakoita saa useilla eri väreillä ja kuvioilla. Valinnanvaraa on paljon.

Kokemukset vuoden käytön jälkeen

Lompakko on ollut nyt vuoden päivittäisessä käytössä. Lompakossa askarrutti kaksi asiaa: kestääkö muovinen lukitusmekanismi ja naarmuuntuuko alumiinipinta?

Lukitusmekanismin kanssa ei ole ollut ongelmia. Mutta jos lompakkoa yrittää ylitäyttää, niin se ei mene kiinni.

Alumiinipinta on pysynyt yllättävän hyvässä kunnossa. Muutamia naarmuja näkyy, samoin yhdestä kulmasta maali on hieman lohjennut (millin pala). Lyhyesti: Vuoden käytön jälkeen kunto on hyvä.

Metallinen pinta on liukas. Lompakko on autoon istahtaessa tipahtanut pari kertaa shortisien löysistä taskuista. Nahkapintainen lompakko ei liukuisi yhtä helposti. Mutta farkkujen taskuissa lompakko pysyy paikoillaan.

Olen lompakkoon tyytyväinen. Tätä voi suositella ihmisille, jotka käyttävät pääasiassa kortteja eivätkä kolikoita. Jos mietit ostaako pienempi vai isompi malli: Pienempään malliin mahtuu vain kortteja. Ei mitään muuta. Jos haluat kuljettaa mukana myös seteleitä ja kuitteja, valitse ehdottomasti suurempi malli.
  

Vastaa