Hyviä nappikuulokkeita etsimässä, Beats Studio Buds + ja Denon AH-C830NCW

Olen käyttänyt Samsung Galaxy Buds Live -nappikuulokkeita kolmisen vuotta. Nyt niiden mikrofoni alkoi reistailla, joten uusien nappikuulokkeiden hankinta tuli ajankohtaiseksi. Kuulokemalleja on saatavilla pilvin pimein. En ihan kalleimpia malleja viitsinyt hankkia, mutta kuitenkin hyvät. Lueskelin arvioita eri kuulokkeista, joiden perusteella otin testiin Beats Studio Buds + ja Denon AH-C830NCW -vastamelunappikuulokkeet.

Beat Studio Buds + ovat suositushinnaltaan noin 200€, mutta niitä saa hankittua noin 150€:lla. Denonit on selvästi edullisemmat. Niiden suositushinta on noin 150€, mutta yleisesti hinta kaupoissa on 100€. 
Kuulokkeet ovat siis kohtuullisen arvokkaat, ja hieman ihmetyttää että ominaisuuksissa on tingitty. Kummassakaan ei ole langatonta Qi-latausta. Samsung Galaxy Buds Live -kuulokkeissa on pienempi latauskotelo, mutta silti tuki langattomalle lataukselle löytyy. Ja se on tosi kätevä. En ole Samsungeja kertaakaan piuhalla ladannut. Sekä Beats että Denon pitää ladata USB-C -kaapelilla. Piuha tulee myyntipaketeissa mukana, mutta laturi ei.
Beats Studio Buds + puuttuu lisäksi ”wear detection sensor”. Eli vaikka kuulokkeet ottaa korvista pois, niin musiikin toisto jatkuu. Denoneissa nämä sensorit on.
Samsungeissa on pienin kotelo, mutta silti se on kolmikosta ainoa joka tukee langatonta latausta. Beatsien kotelo on pyöreän muotonsa takia taskussa mukavin.

Käyttökokemukset

Äänenlaatu on mielipidekysymys. Itse pidän bassovoittoisesta äänestä. Denon ja Beats ovat hyvin lähellä toisiaan. Samsungeissa on myös ihan hyvä ääni, mutta koska ne eivät ole tulppamalliset, niin matalat taajuudet ei toistu ihan yhtä hyvin. Jos pitää laittaa kuulokkeet äänenlaadulta paremmuusjärjestykseen, niin Denonit on ykköset, sitten Beats ja kolmantena Samsung. Denonien isot 11x10mm kaiutinelementit tuottaa parhaan soundin. 
Mutta jos näitä vertaa Bowers & Wilkins P5 Wireless -kuulokkeisiin, niin kyllä B&W pesee nämä kaikki äänenlaadussa.
Äänikirjojen ja podcastien kuunteluun kaikki kuulokkeet sopivat erinomaisesti. 
Bowers & Wilkins P5 Wireless on äänenlaadultaan kokeiltuja nappikuulokkeita parempi
Mikrofonin laatu on hieman vaikeampi arvioida. Sain puheluista palautetta, että Denonien kanssa puhelun laatu on miellyttävämpi. Beats on parempi taustamelun poistamisessa. Esim. autossa moottoritiellä auton ääni ei tullut ollenkaan läpi. Mutta samalla melunvaimennus poisti ilmeisesti osan oman puheääneni taajuuksista, ja palaute vastapuolelta oli, että puhettani oli työlästä seurata. Kuulijan piti keskittyä kuuntelemiseen.
Denon päästää taustamelua enemmän läpi, mutta samalla oma ääneni kuulostaa normaalimmalta. Tämän takia vastapuoli piti Denonia parempana. Kommentti oli myös, että kumpikaan ei ole mitenkään erinomainen.
Vastamelutoiminto on molemmissa kuulokkeissa hyvä. Siinä missä Samsungeissa on vain kohinanvaimennus, niin sekä Denonissa että Beatsissä on hyvä aktiivinen vastamelutoiminto. Lisäksi molemmat ovat tulppamalliset, niin ne vaimentavat taustahälyä myös passiivisesti. Arvioisin vastamelun molemmissa yhtä hyväksi ja omiin tarpeisiini varmasti riittävän hyväksi. Ruohonleikkurin ääni kuuluu molemmista läpi, mutta silti nurmikkoa leikatessa ruohonleikkurin ääni ei ole häiritsevä. Läpikuuluvuustila on Beatseissä luonnollisempi.
Mukavuus on yksi kuulokkeiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Koska jos kuulokkeet eivät ole mukavat, niin eihän niitä tule käytettyä. 
Samsungit ovat näistä kolmesta mukavimmat päässä. Ne eivät mene korvakäytävän sisälle, joten ne ovat huomaamattomat päässä. Lisäksi ne päässä kuulee ympäristön äänet ja voi esim. keskustella toisten kanssa vaivatta. Samsungit päässä voi vaikka nukkua, koska ne ei paina korvaa.
Tulppamallisista kuulokkeista Beatsit on selvästi mukavammat. Ne ei mene liian syvälle korvaan. Niitä pystyy pitää päässä pitkään. Denon on mukavuudeltaan ihan ok, mutta pidemmän käytön jälkeen ne alkoivat tuntua korvissa hieman epämiellyttäviltä. 
Denoneissa on kosketustoiminto, kun Beatsejä ohjataan fyysisellä napilla. Denonit on kosketukselle todella herkät. Beatsien käyttökokemus on tältä osin parempi.
Tältä kuulokkeet näyttävät päässä:
Beats Studio Buds +
Beats Studio Buds +

Denon AH-C830NCW
Denon AH-C830NCW

Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live
Sovellus. Denonit on siinä mielessä yksinkertaiset, että niillä ei ole ollenkaan Android- eikä iOS-sovellusta. Toimintoja ei pysty säätämään eikä ääntä kustomoida. Tämä tosin yksinkertaistaa käyttöä, eikä mielestäni ole mitenkään puute. iPhonen akkuwidget näyttää kuitenkin akun varaustilan.
Samsung on sovellusmielessä monipuolisin. App löytyy sekä Androidille että iOS:lle.
Beatsillä on sovellus Androidille. iPhonella säädöt tehdään Asetukset-sovelluksen kautta.
Kaikkien kuulokkeiden akun varaus näkyy iPhonen akkuwidgetissä

Kun Beatsit yhdistää iPhoneen, niin samalla näkyy akkuvaraus

Beatsit näyttää iPhonen akkuwidgetissä sekä kuulokkeiden että kotelon akkuvarauksen

Beatsien taustameluastuksiin pääsee iPhonen asetuksien kautta

Beatsien asetukset

iOS-asetuksista pääsee muuttamaan enemmän Beatsien toimintoja

Beats säätömahdollisuudet iPhonella
Beatseille on oma Android-sovellus
Beats yhdistyy samaan tapaan sekä Androidissa että iPhonessa
Beatsien akkuvaraus näkyy Androidin ilmoitusvalikossa

Samsung yhdistyy helposti Samsung-tabletin kanssa

Samsungilla on oma Android-sovellus

Samsungilla on myös iPhone-sovellus

Yhteenveto

Samsung Galaxy Buds Livet on hyvät nappikuulokkeet, jos käyttömukavuus on pääasia eikä vastamelutoiminnolle ole tarvetta.
Jos haluaa parhaan äänenlaadun ja hyvän vastamelun, niin valinta on Denon. Beatsit on kuitenkin äänenlaadultaan lähes yhtä hyvät ja mukavuudeltaan paremmat. Lisäksi niiden laatuvaikutelma on hieman Denonia parempi. Mikäli hinta ei ole este, niin kokonaisuutena Beatsit on mielestäni näistä kahdesta paremmat. Mutta erot Beats Studio Buds + ja Denon AH-C830NCW välillä on todella pienet. 

Vastaa