Logitech Harmony

Vanha yleiskaukosäädin alkoi oikutella. Näyttää siltä, että kaukosäätimen näppäimet kestää meidän käytöllä muutaman vuoden. Olin jo hankkimassa samanlaista tilalle, koska olin tähän vanhaan malliin (Logitech Harmony 300) ihan tyytyväinen. Huomasin kuitenkin että oli tullut uusia malleja markkinoille. Näin kaupasta tarttui mukaan Logitech Harmony Companion.

Logitech Harmony Companion

Tämä on noin sata euroa maksava yleiskaukosäädin. Pakettiin kuuluu:

 • Logitech Harmony Companion yleiskaukosäädin
 • Harmony Hub -keskitin
 • Infrapunalaajennin     
Lisäksi puhelimeen tai padiin pitää ladata Harmony-sovellus.

Miten se toimii?

Meillä on normaali tv-taso, jossa laitteet on lasiovien takana piilossa. Yleensä kun katsotaan televisiota, niin äänet tulee AV-viritinvahvistimen kautta ja tv-kanavat Canal Digitalin satelliittivastaanottimesta.
AV-viritinvahvistin on tason vasemmanpuoleisessa kaapissa. Sen viereisessä kaapissa on satelliittivastaanotin. Laitoin Harmony Hub -keskittimen kaappiin satelliittivastaanottimen päälle. Laitoin infrapunalaajentimen hubiin piuhalla kiinni, ja kierrätin sen takakautta AV-viritinvahvistimen viereen. 
TV-taso. AV-viritinvahvistin on vasemmanpuoleisen oven takana. Viereisen oven takana on satelliittivastaanotin.
Harmony Hub -keskittimen laitoin kaapiston sisään satelliittivastaanottimen viereen
Infrapunalaajennin, jonka laitoin AV-viritinvahvistimen viereen
Logitech Harmony Companion kaukosäädin on pieni verrattuna vanhaan Harmony 300-sarjan yleiskaukosäätimeen
Uusi kaukosäädin on siro
Kun laitteet on kiinni, niin mobiilisovelluksella pitää tehdä asetukset. Koska minulla oli jo ennestään vanha Logitech Harmony yleiskaukosäädin, niin laitteeni löytyi suoraan omista tilini tiedoista.
Hieman mietitytti toimiiko television käskytys, koska hubi on tv-tason sisällä lasioven takana. Mutta se on toiminut ongelmitta. AV-viritinvahvistin ei olisi toiminut ilman infrapunalaajenninta.
Kaukosäädin toimii muuten bluetoothilla; se ei tarvitse näköyhteyttä hubiin. Tosin edelleen tulee kaukosäätimellä osoiteltua laitteita, vakka tähän ei ole tarvetta.

Aktiviteetit

Asennuksen lisäksi piti määrittää aktiviteetit: mitä tapahtuu kun kaukosäätimen ylärivin laitenappia painaa? Kaukosäätimessä on kolme aktiviteettinappia, ja kuhunkin voi ohjelmoida kaksi aktiviteettia. Lisäksi mobiilisovellukseen voi tallettaa useampia aktiviteetteja.

Tallettamani aktiviteetit
Muutaman kuukauden käytön perusteella aktiviteetit toimii todella hienosti! Varmaan riippuu mitä laitteita itsellä on, mutta meidän kokoonpanolla nämä toimii ongelmitta. Tässä esimerkki ”TV Canal Digital” aktiviteetista: kun sen valitsee mobiilisovelluksesta tai kaukosäätimen napista, niin yhdellä napin painalluksella:
 • TV, AV-viritinvahvistin ja Canal Digital satelliittivastaanotin menee päälle (tai pysyy päällä, jos laite oli jo auki)
 • TV valitsee automaattisesti oikean HDMI-tulon
 • AV-viritinvahvistin valitsee automaattisesti oikean äänilähteen
 • Canal Digitalin satelliittivastaanotin valitsee Nick Junior -kanavan

Yleiskaukosäätimen napit käskyttää sitä laitetta mitä pitääkin (äänen voimakkuuden napit komentaa AV-viritinvahvistinta, numeronäppäimet satelliittittiviritintä jne.). Lapsille helppoa, kun saavat yhdellä napin painamisella piirretyt päälle.

Samoin kaukosäätimen Off-napista kaikki laitteet sammuu samalla painalluksella.

”TV Canal Digital” aktiviteetin editointivalikko
Tässä mitä tapahtuu kun aktiviteetin käynnistää
Aktiviteettien ohjelmoimiseen meni yksi ilta aikaa. Mutta nyt saa helposti yhdellä valinnalla:
 • TV satelliittivirittimen kautta ja äänet AV-virittimen kautta
 • TV harava-antennista ja äänet AV-virittimen kautta
 • Chromecast auki televisioon ja äänet AV-virittimen kautta
 • PS4 ja äänet AV-virittimen kautta
 • PS3 ja äänet AV-virittimen kautta
 • Nintendo Switch ja äänet AV-virittimen kautta
 • Nintendo Wii ja äänet AV-virittimen kautta
Ilman yleiskaukosäädintä oli hankala muistaa mikä oli millekin laitteelle oikea HDMI-valinta ja mikä oikea äänilähdevalinta.

Mobiilisovellus

Mobiilisovellus toimii aktiviteettien valinnan lisäksi myös yleiskaukosäätimenä, josta löytyy kaikki normaalien kaukosäätimien napit. Tätä on tullut käytettyä harvoin ja vain tarvittaessa. Käytettävyys ei ole mitään huippua, koska napit on useamman sivun takana. Tässä esimerkkikuvia, miten television kaukosäädin näkyy sovelluksessa.
Laitteiden kaukosäätimet

Yhteenveto

Logitech Harmony Companion teki viihdelaitteiden käytöstä yksinkertaisempaa. Ja ainakin meidän laitteilla se toimii ongelmitta, laitteet käynnistyy ja sammuu niin kuin pitääkin. Useimmiten tulee käskytettyä laitteita Harmony Companion -kaukosäätimellä ja harvemmin mobiilisovelluksella. 

Vastaa