Misfit Ray aktiivisuusranneke

Pitkästä aikaa uutta tekstiä. Hankin uuden aktiivisuusrannekkeen. Se on Misfit Ray. Tässä siitä kokemuksia ja vertailua Jawbone UP2:een.
Misfit Ray on melkein kuin rannekoru, sitä ei välttämättä tunnista aktiivisuusrannekkeeksi. Siitä löytyy kuitenkin perustoiminnallisuudet, eli aktiivisuuden ja unenlaadun seuranta. Näyttöä ei ole. 
Olen käyttänyt pitkään Jawbone UP2:ta, ja tässä laitteiden vertailua. Molemmat ovat tyylikkään näköisiä ja melkein saman kokoisia, Jawbone on hieman pienempi.
Tarkkuus. Kokemuksieni perusteella Jawbone on tarkempi sekä askeleiden että unen mittaamisessa. Molemmat tunnistavat nukkumaanmenon ja heräämisen automaattisesti ja lähes yhtä hyvin. Mutta nukkumisen aikana tapahtuva mittaaminen on Jawbonella tarkempaa.
Herätys. Aktiivisuusranneke on todella hyvä herätyskello. Värinä herättää mukavasti eikä häiritse muita. Värinä on suurinpiirtein yhtä voimakas molemmissa rannekkeissa. Misfitiin voi tallentaa vain yhden toistuvan hälytyksen. Se toistuu joka päivä samaan aikaan. Jawboneen voi tallentaa useita hälytyksiä ja valita hälyttävät päivät. Tämä on mukava ominaisuus, sillä arkiaamuille voi ajastaa aikaisen herätyksen joka ei herätä viikonloppuisin. Misfitin kanssa pitää muistaa käydä poistamassa hälytys kun viikonloppu alkaa ja aktivoida se taas sunnuntaina uudestaan päälle. Tämä on omassa käytössäni Misfitin suurin puute.
Lataus. Misfit toimii paristoilla. Ranneke on ollut minulla jo muutaman kuukauden käytössä, ja puhelimen app näyttää pattereissa olevan vielä täyden varauksen. En ole käyttänyt Misfitin puhelunotifikaatioita, ne varmaan vaikuttaa pattereiden kestoon jonkun verran. Jawbone UP2:ssa akku kestää noin viikon. Misfit Ray on huoleton käyttää, kun ei tarvitse huolehtia viikottaisesta lataamisesta.
Puhelimen app. Misfitin sovellus ei synkkaa tietoja automaattisesti pitkin päivää. Synkronointi tapahtuu kun sovelluksen avaa. Synkkaus on erittäin nopea. Jawbonen app synkronoi automaattisesti, mutta synkronointi on hidasta. Tässä mielessä Misfit on parempi. Sovelluksen käytettävyydessä taas Jawbone on parempi. Sen app on yksinkertainen ja toimiva. Misfitillä samoihin toimintoihin tarvitsee enemmän painalluksia. Jawbonen sovellus säilyy aktiivisuusrannekkeiden parhaana.
Ranneke. Molemmissa on silikoniranneke. Misfitin ranneke on vaihdettava, ja siihen löytyy erilaisia ja värisiä rannekkeita. Tosin Suomessa en ole nähnyt näitä myynnissä. Jawbonen ranneke on kiinteä ja kokemukseni perusteella se kestää alle vuoden. Sitten se napsahtaa poikki.  
Misfit Ray ja Jawbone UP2 ovat huomattavasti pienempiä kuin Fitbit Charge HR.

Yhteenveto

Misfit Ray on tyylikäs ranneke perustoiminnoilla. Jawbone UP2:ssa on hieman paremmat ominaisuudet, mutta Misfit Ray:ta ei tarvitse ladata viikottain. Misfit Ray:n ulkonäköä voi myös muuttaa vaihdettavilla rannekkeilla. Kumpikin ajaa asiansa huomaamattomana aktiivisuusrannekkeena ja unenlaadun mittaajana.

Vastaa