Honor 8 -käyttökokemuksia

Pari kuukautta sitten vaihtui kännykkä. Uudeksi puhelimeksi tuli Huawei Honor 8. Tässä siitä käyttökokemuksia ja arvioita.

Alkusanat

Edellinen puhelimeni oli Samsung Galaxy S4. Se on muutaman vuoden takainen lippulaivamalli. Mutta täytyy todeta, että kehitys menee eteenpäin ja Honor 8 on vanhaan Samsungiin verrattuna selvästi parempi.

Koko, ulkonäkö ja laatuvaikutelma

Trendi on, että puhelinten koko kasvaa. Honor 8 näyttö on 5.2″. Puhelin on siis iso. Mielestäni jopa liian iso. Sitä on hankala käyttää yhdellä kädellä, varsinkin kun puhelin on erittäin liukas. Liukkaus johtuu lasisesta takakannesta.

Koskien yhden käden käyttöä: Pyyhkäisemällä sormella alarivin nappien päällä vasemmalle tai oikealle saa näytön kutistettua. Tällöin osuu paremmin näytön ylälaitaan. Ominaisuus, jota kuitenkaan käytännössä ei ole tullut käytettyä.

Se mikä käytettävyydessä hävitään, niin ulkonäössä voitetaan. Puhelin on tyylikäs ja laadukkaan tuntuinen. Itse kuitenkin pelkään edestä ja takaa lasisen puhelimen kestävyyttä. Niinpä heti kättelyssä asensin suojalasin ja suojakotelon. Kotelo tietysti peittää Honor 8:n hienon takakuoren, mutta hankkimani Nillkin suojakuori on ihan tyylikäs ja puhelimesta saa paljon pitävämmän otteen.

Honor 8 etulasin mallista ei ole tietoa, onko se gorillalasi vai jotain muuta. Varmuuden vuoksi suosittelen suojalasin asentamista. Ainakin jos on kuten minä, eli ei pidä läppämallisista koteloista.

Nillkin Super Frosted Shield Matte -suojakotelo

Tekniset ominaisuudet

Honor 8 on tehokas puhelin. Ero vanhaan Samsungiin on huima. Honorin Kirin 950 -prosessori on kova. Muistia on Honorissa varmasti riittävät 4 Gt. Tallennustilaa on 32 Gt (tästä on myös 64 Gt malli). Lisätilaa saa microSD-muistikortilla, jos ei ole tarvetta kahdelle SIM-kortille.

Näytön resoluutio on 1080×1920 pikseliä. Verrattuna Samsung Galaxy S4:n AMOLED-näyttöön, Honor 8:n IPS-näyttö jää kakkoseksi. Honor 8:n näyttö on Samsungiin verrattuna himmeä. Honor 8 näyttö on hyvä, mutta Samsung S4:n näyttö on erinomainen.

Somenjälkilukija

Sormenjälkilukija on puhelimen takana. Se toimii nopeasti ja varmasti. Itse ohjelmoin puhelimen lukituksen aukeamaan molemmilla etusormilla. Edellisessä puhelimessa sormenjälkilukijaa ei ollut, ja PIN-koodia sai olla syöttämässä aina kun puhelinta halusi käyttää. Hyvin toimiva sormenjäkilukija saattaisi olla jopa yksinään syy vaihtaa puhelinta, ja Honorissa sormenjäljen tunnistus pelaa nopeasti ja varmasti.

Akkukesto

Toinen osa-alue missä Honor 8 loistaa on akkukesto. Akku kestää omassa käytössäni täydet kaksi vuorokautta. Vertailun vuoksi Samsungin akku kesti minulla vajaan päivän. Ja Honor 8 on kovemmalla käytöllä!

Bonuksena Honor 8 mukana tulee pikalaturi. Tunnin parin lataus kahden päivän välein riittää. Liittimenä on USB type-C. Varmaan tulevaisuutta varten ihan hyvä, ja käytettävyys on parempi kun liittimen voi kiinnittää miten päin vaan. Haittapuolena tämä on meidän talouden ensimmäinen USB-C laite, muut piuhat on micro-USB:tä. Täytyy siis mennä johtokaupoille.

Miinuspuolena Honor 8 ei tue langatonta latausta.

Pikalaturi tulee puhelimen mukana

 

Muut ominaisuudet

  • NFC löytyy. Tällä saa näppärästi yhdistettyä esim. kameran.
  • GPS. Navigaattoria on tullut käytettyä ja se toimii niin kuin pitää.
  • Infrapunalähetin. Tämä oli myös Samsung S4:ssä. Puhelinta voi käyttää yleiskaukosäätimenä.
  • Kuulokeliitäntä. Portti löytyy, mikä ei ole enää itsestäänselvyys.
  • Bluetooth on versiota 4.2, eli pitäisi tukea kaikkia nykyisiä vimpaimia
  • Radiota ei ole
  • Liiketunnistin, valoisuudentunnistin, kiihtyvyysanturi löytyy
Puhelimessa on valo, joka ilmoittaa vilkkumalla saapuneista puheluista ja ilmoituksista. Sama oli myös Samsung Galaxy S4:ssä, ja tämä on mielestäni tarpeellinen ominaisuus. Yllättävää kyllä, en löytänyt lukemistani Honor 8 arvosteluista valosta mainintaa. Mutta onneksi se löytyy. Samsungin tavoin se vilkkuu eri väreillä ilmoituksesta riippuen. Oletuksena väri on vihreä (puhelut, tekstarit ym.), Facebookin ilmoitukset vilkkuu sinisenä ja WhatsApp lilana.
Ilmoitusvalo puhelimen ylälaidassa

Kamera

Honor 8:ssa on 12 MP kaksoiskamera. Sillä saa kelpo jälkeä ja kamera toimii nopeasti. Ei se ole lähelläkään järkkärilaatua, mutta ihan hyvä. Varsinkin kun puhelin kulkee aina mukana. Kaksoiskamera mahdollistaa tarkennuksen jälkikäteen, jolloin myös aukon kokoa voi säätää. Kuviin saa näin hienon bokeh-efektin.
Etukamera on 8 MP. Toimii hyvin. Siinä on kauneusfiltteri oletuksena päällä. Tulee rypyttömiä selfieitä.
Tässä alla muutama vertailukuva eri kameroiden välillä. Nappasin kuvat hämärässä sisätiloissa. Vertailen Honor 8:a kunnon kameoihin: Canon PowerShot G9 X ja Panasonic GM1, jossa Panasonicin 20 mm F1.7 objektiivi.
Honor 8
Canon G9 X
Panasonic 20mm
Honor 8
Canon G9 X

Panasonic 20mm

Honor 8

Canon G9 X

Panasonic 20mm

Panasonicin mikrojärkkärillä ja kunnon objektiivilla tulee tietysti parasta jälkeä. Samoin hämärässä Canon G9 X pesee Honorin. Näin tietysti pitääkin, sillä Canon G9 X maksaa saman verran kuin Honor 8. Vielä kun tässä Canonissa on kehuttu Sonyn tuuman kenno. Honor 8 on kuitenkin yllättävän hyvä. Mielestäni jopa niin hyvä, että myin Canonin pois. Kertokoon se miten paljon Honor 8:n kamerasta pidän.

Yhteenveto

Avoimeksi toistaiseksi jää Huawein softapäivitykset. Näitä on lupailtu, mutta ainakaan vielä ei ole näkynyt päivitystä tuoreimpaan Androidiin. Toistaiseksi tämä on suurin kysymysmerkki Honor 8:n osalta.

Honor 8 on kova puhelin. Sen hintahaarukka on 400 – 500 €, mikä on paljon rahaa. Mutta on se niin hyvä, että voi olla vaikea perustella vielä kalliimman puhelimen hankintaa.

Vastaa