Google Chromecast: Langattoman mediatoistimen käyttökokemuksia

Minulla on ollut Googlen Chromecast reilut neljä kuukautta käytössä. Tässä siitä käyttökokemuksia.

Asennus

Chromecast on pieni tikku, joka kytketään television HDMI-porttiin. Mukana tulee USB-johto, josta laite saa virtansa. USB:n voi liittää television vapaaseen USB-porttiin tai käyttää mukana tulevaa virtalähdettä.

Android- tai iOS-laitteeseen pitää ladata Chromecast-sovellus, jolla asennus suoritetaan loppuun. Se on helppoa, näytöllä näkyy yksinkertaiset ohjeet. Chromecastia voi käyttää myös tietokoneelta, tällöin Chrome-selaimeen on asennettava Google Cast-laajennus.

Asennusohjeet paketin kyljessä. Kohdassa kolme näkyy ikoni, jolla tuettu sovellus aloittaa striimauksen.

Asennuksen jälkeen Chromecastilla voi striimata sisältöä televisioon. Chrome-selaimesta voi striimata koko välilehden sisällön, tai mobiililaitteesta voi striimata tuetun sovelluksen ohjelmaa televisioon. Nexus-laitteilla pystyy striimaamaan koko näytön televisioon.

Mitä sillä tekee?

Olen käyttänyt Chromecastia lähinnä YouTube:n ja YLE Areenan katsomiseen. Minun Chromecastin mukana tuli Viaplay:n kolmen kuukauden kokeilujakso, myös sitä tuli hieman kokeiltua.

Eniten Chromecastia on tullut käytettyä Android-tabletilla ja iPadilla. Tietokoneen selaimen välilehteä ei ole juuri tullut televisioon siirrettyä. Pari kertaa kokeilin Nexus 7:lla koko näytön striimausta: katsoin Nelosen Ruutu-palvelusta videota ja striimasin sen televisioon. Tämä ei kuitenkaan toimi kunnolla, sillä jossain vaiheessa toisto alkaa pätkimään todella pahasti. Käytännössä Chromecast vaatii, että sovelluksessa on kunnon Chromecast-tuki.

YouTube ja YLE Areena toimivat Chromecastilla todella hyvin. Minulla on Sonyn televisio, josta löytyy myös nämä molemmat sovellukset. Mutta käyttömukavuus Chromecast + pädi -yhdistelmällä on sata kertaa parempi kuin television omilla sovelluksilla.

Chromecastissa palaa valkoinen valo, kun se on virroissa.

Yhteenveto

Chromecast on mahtava laite. Lisäksi se on hinnaltaan edullinen. Toivottavasti vain useampaan sovellukseen tulee tuki Chromecastille. Laite kannattaa hankkia, mikäli omistaa iPadin tai Android-tabletin.

Vastaa