Taaperon kanssa laivalla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Kids
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Varattiin ex tempore risteily Tukholmaan, kun huomattiin että siellä oli Game of Thrones -näyttely. Laivamatka taaperon kanssa sujui hyvin. Reissu oli huomattavasti stressittömämpi kuin syksyllä tehty Azoreiden matka.

Menimme Silja Serenadella. Meillä oli ikkunallinen A-luokan hytti. Siellä oli valmiina lasten sänky, vaikka emme sellaista erikseen pyytäneet. Tosin pikkumies nukkuu meidän vieressä, ja siksi oli mukava että normaaleista sängyistä sai tehtyä parisängyn.

Laivalla söimme molempiin suuntiin buffetissa. Se oli hyvä valinta, koska valinnanvaraa ruokalajeissa oli paljon. Lisäksi siellä oli paljon muitakin lapsiperheitä syömässä; ”pieni” sotkeminen ja meteli kuului asiaan.

Ruokaa oli saman verran pöydällä ja lattialla kuin lautasella. Kertakäyttöruokalaput kannattaa pakata matkaan mukaan.

Lähdimme matkaan sunnuntaina. Laivalla oli mukavan väljää, missään vaiheessa ei tarvinnut pahemmin jonottaa.

Yökerhon lattialla oli kiva kontata. Mukaan kannattaa siis ottaa käsipyyhkeitä, jotta kädet saa putsattua. 

Laivalla oli yllättävän suuri lasten leikkihuone. Hieman isommat lapset viihtyvät siellä varmaan paremmin: pallomeriä oli kaksi ja pleikkarit omassa huoneessa. Meidän pikkumies oli vielä hieman pieni pallomereen, mutta kärryjen kanssa oli hyvä jaloitella.

Laivalla kannoimme ukkelia kantorepussa ja ihan vaan sylissä. Nunan matkarattaat oli matkassa, mutta niitä emme laivalla käyttäneet. Tukholmassa niillä sitten reissattiin.

Laivamatka oli positiivinen kokemus. Reissu oli kivempi kuin syksyllä tehty Azoreiden matka. Laivalla ei tarvitse jonottaa ja voi mennä paremmin oman aikataulun mukaan. Lentomatka oli huomattavasti stressaavampi. Onhan pikkumies toki neljä kuukautta vanhempi (nyt reilun vuoden ja kuukauden vanha), joka merkkaa paljon: ruokailut sujuu paremmin ja hän osaa viihdyttää itseään esimerkiksi kävelemällä kärryjen kanssa.

Jos taaperon kanssa haluaa reissata, niin suosittelen laivamatkaa.

Vastaa