Maxi-Cosi Tobi turvaistuin

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Kids
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Meidän pikkumies alkoi olla noin kymmenen kuukauden ikäisenä liian suuri turvakaukaloon. Alkoi siis tutustuminen markkinoilla oleviin turvaistuimiin.

Valintakriteerit

Safety first. Ykköskriteeri turvaistuimen valinnalle oli tietysti turvallisuus. Autoliiton sivuilta löytyy kattavat turvaistuintestit. Sieltä löytyy arviot isolle joukolle istuimia.
Sopivuus autoon. Meidän toisessa autossa on isofix-kiinnikkeet, toisessa taas ei ole. Testien perusteella isofix-kiinnitys on yleensä parempi. Lähdimme ensisijaisesti etsimään turvaistuinta, jossa olisi sekä isofix- että turvavyökiinnitys.
Suomessa tunnutaan suosivan selkä menosuuntaan olevia istuimia. Ainakin netin keskustelupalstoilla tuntuu olevan todella ehdottomia mielipiteitä tästä asiasta. Selkä menosuuntaan olevat istuimet taitavat vaan aina viedä enemmän tilaa. Meidän autossa oli turvakaukalonkin kanssa ongelmia; kun kaukalo on takapenkillä, niin etupenkki piti olla lähes etummaisessa asennossa. Etupenkille ei siis kunnolla mahdu. Kasvot menosuuntaan olevat istuimet sopivat autoon paremmin.
Sopivuus lapselle. Turvaistuimen ostimme ihan kaupasta. Näin meidän vauva sai koeistua eri mallit, jotta löytyi viihtyisä istuin.

Maxi-Cosi Tobi

Valintamme osui lopulta Maxi-Cosi Tobi -turvaistuimeen. Lapsi viihtyi siinä parhaiten. Siinä on tosin pelkästään turvavyökiinnitys, mutta se on tosi yksinkertainen ja testeissä Maxi-Cosi Tobi on pärjännyt hyvin.
Lapsi on helppo laittaa tähän istuimeen. Turvavyöt pysyvät yläasennossa, joten ne eivät jää vauvan alle.
Istuimessa ollaan kasvot menosuuntaan. Pienemmän tilantarpeen lisäksi tästä on muitakin hyötyjä: etupenkiltä näkee lapsen kasvot, jolloin näkee milloin lapsi nukkuu ja lapsikin näkee vanhemmat.

Yhteenveto

Maxi-Cosi Tobi oli helppo ja nopea asentaa autoon. Istuin on jämäkkä ja laadukkaan oloinen. Lapsi näkee sieltä hyvin ulos ja hän tuntuu viihtyvän autossa huomattavasti entistä paremmin. Vajaan kuukauden käytöllä ei ole vielä mitään negatiivista sanottavaa.

Vastaa