BUKcase: Kirjankannet tabletille

Haluatko saada tabletin näyttämään muistikirjalta? Monelta valmistajalta löytyy tällaisia kansia. Näitä on ainakin Portenzo, DODOcase ja BUKcase. Tässä juttu viimeksi mainitun kotelosta Nexus 7 (2013) -tabletille.

BUKcasen kotelo

BUKcasen kotelo on ulkoa mustan värinen. Sisäkannen väriksi saa valita sinisen tai punaisen. Nexus 7 kiinnitetään muovikehikkoon, samaan tapaan kuin useimmat kännykkäsuojakuoret. Kotelo lupaa myös sleep/wake-ominaisuuden, eli tabletti herää kun kannen avaa ja se menee nukkumaan kun kannen sulkee. Kotelossa on myös takana reikä kameralle.

Tilaus

Tilasin kotelon suoraan valmistajan nettisivujen kautta. BUKcase on englantilainen firma, eli tulleista ei tarvitse huolehtia.
Pian postissa oli paketti noudettavissa. Mutta paketin kotelo ei ollut sitä mitä nettisivuilla luvattiin:
  • Tabletti olisi pitänyt teipata kiinni kansiin. Joissain BUKcasen koteloissa on teippikiinnitys, mutta Nexus 7 (2013) -kotelossa piti olla kehikko
  • Kotelo oli hieman liian iso. Ei todellakaan näyttänyt samalta kuin nettisivuilla. Tosin esim. kameran aukko oli oikeassa paikassa, mutta silti kotelo oli Nexukselle liian suuri. Ympärillä oli kauttaaltaan ylimääräistä tilaa.
Laitoin saman tien palautetta BUKcaselle. He vastasivat nopeasti ja pyysivät lähettämään kotelon heille takaisin. Lähettäisivät sitten minulle takaisin oikean tuotteen.

Uusi yritys

Postista tuli uusi paketti. Tällä kertaa kaikki näytti oikealta: ei teippejä vaan kunnon kehikko ja kotelo on myös jämptin kokoinen.
Mutta… sleep/wake ei toimi! Laitoin taas palautetta… Vastaus oli jälleen ystävällinen. Mutta en enää ollut halukas lähettämään kansia takaisin Englantiin omalla kustannuksellani. Heidän asiakaspalvelija ehdotti minulle osittaista hinnanhyvitystä. Suostuin tähän… 
…Mutta vielä kahden kuukauden jälkeen en ole mitään hyvitystä saanut!
Magneetti joka ei toimi.
Aloin tutkia mistä sleep/wake-magneetin toimimattomuus johtuu. Magneetti on oikeassa paikassa. Mutta se on liian heikkotehoinen. Magneetti oli hieman tehokkaampi kun sen käänsi ympäri. Mutta sekään ei riittänyt. Sen alle piti laittaa koroketta, jotta se osuu lähemmäksi Nexuksen pintaa. Sitten sleep/wake toimi niin kuin piti. 
Magneetti käännetty ympäri, sen alle laitettu koroketta ja lopuksi magneetti on peitetty kangaspalalla. Nyt sleep/wake toimii.
Näyttää ihan muistikirjalta.
Takana aukko kameralle.
Kotelo taittuu hyvin videoiden katselua varten.
Vertailu Moleskinen muistikirjaan. BUKcasen kotelo on hieman pienempi, mutta kannet ovat paksummat.

Lyhyesti

BUKcasen kotelo on tyylikkään näköinen, vaikkakin näyttää kuvissa paremmalta kuin livenä. Kotelo tuo melko paljon lisää painoa ja kokoa tabletille. Mutta tuo se myös arvokkuutta.
Eipä tätä oikein voi suositella, kun ensimmäinen lähetetty tuote oli täysin väärä ja toisessa sleep/wake ei toimi ilman omia virityksiä. BUKcasella on laaduntarkkailussa petrattavaa.

Vastaa