Vespa LX 50 4t 4V: Tyylillä liikenteessä

Muuhun Eurooppaan verrattuna Suomen katukuvassa on yksi iso ero: täällä ei ole pahemmin Vespoja liikenteessä.

Vespa LX 50 4t 4V Touring

Pari kesää on tullut testattua Vespa LX touring -mallia. Todella kiva peli liikkua kaupungilla! Skootteri on helppokäyttöinen: automaattivaihteet ja sähköstartti. Ja normaalisti parkkipaikka löytyy aina kaupan oven edestä. Se on myös yllättävän tilava: kaupassa käynnin ajaksi kypärä mahtuu säilytykseen istuimen alle. Sinne menee myös aika paljon ostoksia.

Touring mallissa on makeita yksityiskohtia: Tavaratelineet edessä ja takana, tuulensuoja ja sivupeilit molemmilla puolilla. Touringissa on myös erikoissatula ja speciaali väri.

Vespan nelitahtikone on hiljainen. Se jaksaa kuljettaa kaksi aikuista ihan hyvin. Ajaminen on myös edullista, sillä bensan kulutuslukemat on pieniä.

Ajamisen ilon pilaa ainoastaan jotkut autoilijat. Vaikka skootterilla kulkee rajoitusten mukaan, niin Vespa herättää osassa autoilijoita melkoisia aggressioita. Heillä on pakkomielle mennä aina ohi, ja vielä suorittaa ohitus mahdollisimman läheltä. Suosittelisin kyllä näille autoilijoille joskus Vespan testaamista. Saattaisivat yllättyä miten hauska kulkupeli se on. Osaisivat sitten ehkä myös paremmin huomioida kaksipyöräiset liikenteessä. Koeajon jälkeen saattaisivat jopa innostua hankkimaan oman skootterin!

Vespalla on ilo ajaa. Liikenteessä ei todellakaan tarvitse olla tylsää. Olisivatpa vain Suomen kesät vähän pidempiä.

Vastaa