Knomo Kilkenny vs. Marimekko Mini olkalaukku

Useasti tarvitsee kantaa enemmän tavaraa kuin taskuihin mahtuu. Varsinkin jos haluaa ottaa iPadin mukaan. Tässä esittelyssä kaksi cross body -tyylistä olkalaukkua: Knomo Kilkenny ja Marimekko Mini olkalaukku.

Knomo Kilkenny ja Marimekko Mini olkalaukku


Marimekko Mini olkalaukku

Marimekon olkalukku on ollut käytössäni siitä asti kun hankin iPad 2:n. Marimekon klassinen unisex-tyyli miellyttää silmää. iPad mahtuu laukkuun juuri sopivasti, eikä laukku ole liian iso.

Knomo Kilkenny

Knomo on tietokonelaukku, joka on varta vasten suunniteltu Applen Macbook Air 11” -läppärille ja tableteille kuten Applen iPad:lle. Se on siis kooltaan jonkun verran Marimekon laukkua suurempi, mutta silti riittävän pieni jotta laukun viitsii ottaa aina mukaan.

Laukut vertailussa

Edessä Marimekko Mini, keskellä Knomo Kilkenny ja takana 13″ läppärille tarkoitettu Gollan olkalaukku

Molemmat laukut ovat ulkomitoiltaan riittävän pieniä päivittäiseen käyttöön. Mutta mahtuuko niihin tarvittavat tavarat?

Mukana kulkevat tavarat.

Mukana kulkee normaalisti iPad, iPod nano, usb-laturi, piuhat, usb-varavirta-akku, Sony NEX-5R mikrojärjestelmäkamera ja pokkari.

Marimekko Mini olkalaukku ja tavarat

Tavarat Marimekon laukussa.

Marimekon laukku kiinni ja tavarat sisällä.

Marimekon laukkua ei varsinaisesti ole suunniteltu iPad:n kuljettamiseen. Siitä puuttuu erillinen pehmustettu osasto tableteille. iPad kannattaa suojata neopreeni-sleevellä, jotta se ei hajoa pienistä osumista. Laukku on juuri sopivan kokoinen, iPad menee suojan kanssa vaakatasossa laukkuun sisälle. Marimekosta puuttuu sisältä osastot. Kaikki tavarat on laukussa sekaisin. Pikkusälä kannattaa laittaa esimerkiksi penaaliin, jotta tavarat pysyvät edes jonkinlaisessa järjestyksessä. Mutta kaikki tarvittavat tavarat mahtuvat laukkuun sisälle.

Marimekon kangasmateriaali on käytössä kestävää. Laukku on pysynyt siistin näköisenä, vaikka se on ollut jo pitkään käytössä. Hihna on tarpeeksi pitkä, jotta laukkua voi kantaa cross body -tyyliin. Laukku on erittäin hyvä. Siinä on oikeastaan vain pari ”vikaa”. Laukussa on vain kansiläppä, siinä ei ole vetoketjua sisäpuolta suojaamassa. Kuten ylläolevasta kuvasta näkee, niin täyteen pakattuna laukun reunoihin jää aukko. Eli siis kovalla sateella sisältö saattaa kastua. Lisäksi kansiläppää ei saa kiinni. Jos laukku on lattialla ja kaatuu, niin sisältö leviää lattialle. Tai kun ajaa Vespalla, niin jo siinä vauhdissa kansiläppä lepattaa vaakatasossa ja laukun sisältö on avoimena. Hieman ihmetyttää, että kannessa ei ole neppareita, tarroja tai magneettia pitämässä sitä suljettuna.

Marimekon laukku olisi lähes täydellinen, mikäli sen sisällä olisi erillinen osasto iPadille ja kansiläpän saisi kiinni. Marimekolla on valikoimassa myös nahkaisia malleja. Nahka jäykempänä materiaalina saattaa auttaa kansiläppäongelmassa.

Knomo Kilkenny ja tavarat

Knomo Kilkenny täyteen pakattuna

Knomo Kilkenny kiinni, täyteen pakattuna.

Knomo on suunniteltu iPad:n kantoon, joten siinä on erillinen iPad-osasto. Laukussa on sisällä myös useita muita pikkutaskuja. Tavarat pysyvät siis hyvin järjestyksessä. Knomossa on syvyyttä vähemmän kuin Marimekossa. Kun kaikki tavarat on pakattu sisään, niin ne on hyvin tiukassa. Yhtään suurempi kamera ei kovin hyvin laukkuun mahdu. Vaikka Knomo on muuten ulkomitoiltaan Marimekkoa suurempi, niin Marimekon syvyys tekee siitä paremman neliömäisempien tavaroiden kuljettamiseen.

Knomossa kannen saa neppareilla kiinni. Myös Knomosta puuttuu sisältä vetoketju, mutta neppareiden ja nahkaisen kansiläpän ansiosta sisältö pysyy hyvin suojattuna. Päälle ei jää aukkoja mistä sade pääsisi kastelemaan laukun sisällön.

Knomo on erittäin tyylikäs ja arvokkaan näköinen. Se ei ole kuitenkaan kokonahkainen. Ainoastaan kansi ja sivut on nahkaa, muuten laukku on kankainen. Iso bonus värikkäästä sisäpuolesta! Knomon miinuspuolena voi pitää syvyyttä: jos sisällä olisi pari senttiä enemmän tilaa, niin tavarat mahtuisivat paremmin laukkuun.

Yhteenveto

Molemmat laukut ajavat asiansa. Niitä ei voi suoraan verrata keskenään, sillä laukuilla on hintaeroa sata euroa. Jos haluaa tehdä paremman vertailun, niin Marimekosta pitäisi ottaa nahkainen malli.

Molempia laukkuja voi suositella hieman tyylikkäämpään iPad:n kuljettamiseen.

Vastaa