Sony SEL-35F18: Parempaa kuvanlaatua NEX-kameroilla

Sony NEX-5R -kameran hankkimisesta lähtien olen miettinyt kittilinssiä valovoimaisemman objektiivin ostamista.

Sony NEX-5R ja SEL35F18

Lueskelin netistä monia arvosteluita ja mielipiteitä mikä objektiivi kannattaa hankkia. Kriteereinä oli hyvä valovoima, automaattitarkennus, pieni koko ja mielellään kuvanvakaaja. Polttovälin pitäisi olla jossain 30 mm hujakoilla. Vaihtoehtoina löytyi Sigma 30mm F2.8, Sony 35mm F1.8 ja Zeiss 24mm F1.8.

Sigmaa on olemassa kahta mallia. Vanhempaa on saanut tarjouksesta noin sadan euron pintaan. Uusi Art-series -malli on paremman näköinen, ja silläkin hinta jää alle kahteensataan. Sigmassa mietitytti vain valovoima F2.8. Kuvaan useasti hämärissä sisätiloissa… Kun tietää että markkinoilla on myös F1.8 -objektiiveja, niin kannattaisiko suoraan ostaa sellainen?

Zeiss 24mm F1.8 (SEL-24F18Z) vaikutti aika täydelliseltä. Paitsi hinta: uutena yli 800€!! Huh huh… olen pelkkä harrastelija. Tässä vaiheessa harrastusta en todellakaan voi noin paljoa laittaa rahaa kameraan kiinni. Muutamia Zeisseja löytyi käytettynä, mutta niistäkin pyydettiin yli 550€.

Sonyn 35mm F1.8 on pääasiassa vain kehuttu joka paikassa. Mutta silläkin on hintaa 450€. Se on paljon rahaa, kun esimerkiksi Nikonille saa 35mm F1.8:n 185€:lla. Ilmeisesti nämä peilittömien järkkäreiden objektiivit vain on suolaisen hintaisia… Sitten silmään osui käytetyn SEL35F18:n myynti-ilmoitus. Pyyntihinta oli 350€. Kaupat tuli.

Kamera ja objektiivi

Kompakti paketti – NEX-5R ja SEL35F18

Ensivaikutelmat

Vaikka ostin käytetyn, niin objektiivi on silti uutta vastaavassa kunnossa. Se on hieman suurempi kuin SELP1650 -kittiobjektiivi, mutta silti kompaktin kokoinen. Kulkee varmasti helposti mukana. Tässä kokovertailu Nikoniin, jossa on myös kiinni 35mm F1.8.

Nikon D5100 ja Sony NEX-5R. Molempien nokalla 35mm F1.8

Kuvanlaatu

Lyhyesti: kuvat on teräviä, ja hämärässä pystyy kuvaamaan hyvin.

Kuvattu sisällä erittäin hämärässä. Tähän ei olisi kittiobjektiivilla pystynyt.

Yhteenveto

SEL35F18 on ensimmäinen kiinteän polttovälin objektiivi jonka omistan. Onhan se outoa, kun ei voi zoomata. Mutta kuvanlaatu hakkaa kittizoomit selvästi. Tärkein pointti on, että hämärässäkin saa nyt hyviä kuvia.

Minulla oli molemmat kittizoomit, sekä SELP1650 että SEL1855. Sen verran vakuutuin tästä 35mm F1.8:sta, että myin molemmat kittizoomit pois. Saa nähdä tuleeko SELP1650 joskus hommattua takaisin, sillä se on niin näppärän kokoinen.

Lyhyenä yhteenvetona: Pidän tästä SEL-35F18 objektiivista. Silti se on mielestäni hieman kallis.

Tässä muuten linkki hyvään sivustoon, jossa käydään läpi NEX-kameroiden objektiiveja: These are the first lenses you should buy for a Sony NEX

Vastaa