Nescafe Dolce Gusto Circolo

Pikatestissä Nescafe Dolce Gusto Circolo -kahvinkeitin.

Nescafe Dolce Gusto Circolo by DeLonghi

Nescafe Dolce Gusto on kapselikeitin. Kahvilaatuja on saatavilla useita erilaisia. Kapseleita myydään lähes jokaisessa kaupassa. Hintaa laatikollisella on reilut viisi ja puoli euroa. Tällaisella paketilla saa tehtyä joko 16 tai 8 kuppia juomaa. Paketissa on 16 kapselia, mutta joihinkin juomiin menee kaksi kapselia. Esim. cappuccinoon laitetaan aluksi maito toisesta kapselista, sitten kahvi toisesta. Laitteella voi tehdä myös kylmiä juomia.

Keitin on pikaisen tutustumisen perusteella yllättävän laadukkaan tuntuinen ja erittäin helppokäyttöinen. Laadun tuntu tulee jämäköistä napeista ja vivuista. Lisäksi koneessa on hienoja yksityiskohtia: kun kapselin laittaa paikoilleen, syttyy valaistus päälle.

Kahvin valmistus on erittäin nopeaa: vesisäiliöön vettä, kapseli paikoilleen ja painetaan läpästä kapseliin reikä. Hetki pitää odottaa vihreän valon syttymistä, sitten vivusta lasketaan joko kuumaa tai kylmää vettä haluttu määrä kuppiin. Tarvittava vesimäärä riippuu juomalaadusta, ja se lukee paketissa.

Suodatinkahveissa oma suosikkini on Pauligin Brazil. Juon sen mustana, ilman sokeria. En ole löytänyt yhtä hyvää makua vielä Nescafelta. Nescafe näyttäisi olevan parhaimmillaan erikoiskahveissa. Ja kyllä tällä laitteella cappuccinon keittää nopeasti.

Erikoiskahvien ystäville Nescafe Dolce Gusto on kätevä kone. Lisäksi tämä on erittäin näppärä laite, jos haluaa keittää nopeasti vain yhden tai kaksi kuppia kahvia. Mutta en suosittele tätä täysin korvaamaan normaalia kahvinkeitintä. Täytyy jatkaa eri makujen kokeilemista…

Lue myös arvioita eri kahvilaaduista.

Vastaa