Testissä maantiepyörä(ily) – CUBE Cross Race Disc

En ole koskaan harrastanut pyöräilyä muuten kuin ajamalla työmatkat hybridipyörällä. Sain lainaan kunnon cyclocross pyörän, CUBE Cross Race Disc:n. Olemattoman maantiepyöräilykokemukseni takia tämä teksti on enemmänkin yleisiä havaintoja maantiepyöräilystä ja CUBE:n cyclocross-pyörästä.

CUBE Cross Race Disc telineessä.


Varustus

CUBE:en vaihdettiin lukkopolkimien tilalle normaalit polkimet, sillä minulla ei ole pyöräilykenkiä. Muuten varustukseni oli t-paita (hengittävää mallia), shortsit, lenkkarit ja kypärä. Ajattelin aluksi lähteä ajamaan verkkareissa, mutta onneksi laitoin päälle kevyemmät kuteet. Sain lainaan myös pehmustetut ”geelikalsarit”. Auttavat tekemään istumisesta mukavampaa (kommetti: seuraavana aamuna tuntui silti pieniä hiertymiä) . Mukana oli myös vesipullo ja energiapatukka.

Ensivaikutelma

CUBE:n pyörä on todella hyvän näköinen! Pyörä on kevyt ja väritykseltään upea. Tuohon auttaa rungon kanssa sävy sävyyn olevat renkaat. Cyclocross-pyörässä on muutama uusi yksityiskohta hybridipyörästä siirtyvälle: kippurasarvet, vaihteiden toiminta ja levyjarrut.

Kippusarvista ei itse asiassa tarvitse välittää. Ajossa käsiä kannattaa pitää sarvien päällä, siitä ylettää hyvin jarruun ja vaihteisiin. Vaihteenvalitsin on jarrukahvassa. Kahva liikkuu sisäänpäin jolloin vaihde vaihtuu. Siinä on kaksi laippaa, toinen etu- ja toinen takavaihtajalle.

CUBE:ssa on levyjarrut. Käytännössä ensimmäisellä lenkillä en osaa sanoa näistä oikein mitään, pyörä pysähtyy ihan tehokkaasti. Käytännössä kai levyjarrut on perinteisiä palajarruja tehokkaammat.

Ajossa

Ajoasento on selvästi erilainen kuin omassa työmatkahybridissä. Hybridissä ollaan huomattavasti pystymmässä asennossa. CUBE:ssa ajoasento on etupainotteinen, kädet ovat hyvin matalalla. Tästä johtuen pään asento osoittaa hieman alaspäin. Minulla on silmälasit, ja huomasin että eteenpäin katsoessa en katsonutkaan lasien läpi, vaan katse meni sankojen yli. Alkumatkalla tämä häiritsi, mutta loppumatkasta en tähän oikeastaan tainnut enää kiinnittää edes huomiota. Joko se ei enää härinnyt tai sitten ajoasentoni muuttui paremmaksi. Lasit on kuitenkin hyvä olla päässä, sillä lenkillä yksi ötökkä kopsahti suoraan päin näköä.

CUBE rullaa kevyesti. Ensituntumalta ero kiihtyvyydessä ja alamäkinopeudessa omaan hybridiin on huima.

32 kilometrin lenkki

Testilenkki oli ensimmäiseksi maantiepyöräilylenkiksi ihan riittävä. Poljettiin reilut 32 km. Aikaa meni taukojen kanssa yhteensä noin pari tuntia. Ajossa oltiin puolitoista tuntia. Reilut puolet matkasta ajettiin autotiellä ja loput pyörätiellä. Asfaltti on tuolla lenkillä jo hieman vanhaa. Asfaltin routavauriot ja takaa tulevat autot hieman häiritsi ensikertalaista.

Kadenssi. Keskiarvo 71 rpm.

Lenkkikaverilla oli omassa pyörässään kiinni Garmin Edge 810 ajotietokone. Siitä saatiin tarkat tilastot pyöräilystä. Lisäksi minulla oli Polarin sykemittari, jolla sain omat sykkeet selville.

Matkan pituus: 32.21 km
Nousu: 238 m
Keskinopeus: 22.4 km/h
Maksiminopeus: 47.0 km/h
Keskiarvokadenssi: 71 rpm

Kalorikulutus: 1108 kcal
Keskisyke: 124 bmp
Maksimisyke: 170 bpm

Yhteenveto

Alkumatka meni uuteen pyörään ja ajoasentoon totutellessa. Loppumatkasta osasi ajaa rennommin. Sykkeet oli samalla tasolla kuin juoksulenkillä, mutta pyöräily ei silti tuntunut yhtä raskaalta kuin juoksu. Mutta täytyy sanoa että lenkin jälkeen oli kyllä aika kuitti. Tehokasta liikuntaa ja kaloreita paloi ihan mukavasti. 
Olen myös rullaluistellut paljon samalla lenkillä. Myin viime kesänä rullaluistimet pois, koska tuolla maaseudulla pyörätie on yleensä aika roskainen ja asfaltti on heikossa kunnossa. Rullaluistelu tuntui hieman vaaralliselta. Pyörällä sen sijaan sama lenkki oli paljon mukavampi ajaa. Pyöräily vaatii toki hieman tottumista välineisiin ennen kuin pystyy kunnolla nauttia maisemista.
Yhteenveto: CUBE:n cyclocross-pyörä on hieno peli ja maantiepyöräily on tehokasta liikuntaa. Mutta en ole silti varma vaihdanko juoksulenkit pyörälenkkeihin. 

Vastaa