Oura Gen3 – älysormus vuoden käytössä

 

Päivitin viime marraskuussa Ouran älysormuksen uuteen Gen3-malliin. Tässä kokemuksia sormuksesta vuoden käytön jälkeen.

Olin vanhaan Oura Gen2 -älysormukseen erittäin tyytyväinen. Voit lukea siitä lisää täältä. Kun Oura julkisti uuden Gen3-mallin, niin laitoin sen heti tilaukseen. Valitsin saman Heritage Black -version. Sormus on ulkoisesti täysin identtinen vanhan kanssa. 

Ostoprosessi alkoi sovitussetin tilaamisella. Edellinen sormukseni oli kokoa US11, mutta nyt otin kokoa pienemmän US10:n. Sormus ei ole liian tiukka, ja nyt ei ole juuri ollut katkoksia mittauksissa. Päivitystarjouksena sain lisäksi elinikäisen Ouran jäsenyyden, jonka myötä sovelluksesta näkee enemmän tietoja.

Sormus lataustelineessä

Olenko sitten ollut uuteen Ouraan tyytyväinen? Kyllä! Sormus on koko ajan sormessa, paitsi silloin kun pitää kantaa jotain raskasta tai tehdä remonttihommia. Sormus on vuoden käytön jälkeen ulkoisesti hyvässä kunnossa. Siihen ei ole tullut näkyviä naarmuja eikä kolhuja.

Sovellus tulee edelleen avattua joka aamu. Katson siitä valmiuslukeman, unenlaadun ja päivän mittaan merkkaan siihen treenit. Ouran tapa kertoa valmiudesta on kannustava. Siinä missä Apple Watch ruoskii joka päivä treenitavoitteen saavuttamiseksi, osaa Oura huomioida valmiuden ja ehdottaa myös lepopäiviä tai kevyempiä aktiviteetteja jos valmius ei ole kohdillaan.

Ouralla on hyvä coachaava ote päivän tekemiseen
Unenlaadusta saa kattavasti dataa
Oura tunnistaa valveilla olon, REM-, kevyen-, ja syvän unen
Uutena ominaisuutena Oura havaitsee unen aikana tapahtuvat hengityshäiriöt
Oura mittaa sykevälivaihtelun eli HRV:n
Valmiuteen liittyvää dataa
Oura linkittyy Applen terveyssovelluksen kanssa. Jos merkkaan treenin Apple Watchin kautta, esim. curlingin, niin harjoituksen tiedot siirtyvät myös Ouran sovellukseen. Sovelluksessa voi merkitä päivälle tunnisteita, esim. saunomisen, jolloin voi itse analysoida sen vaikutusta unen laatuun. Minulla saunominen yleensä nostaa leposykettä.
Oura osaa nyt myös automaattisesti tunnistaa harjoituksia. Kävelylenkkiä ei tarvitse sovelluksesta itse välttämättä käynnistää, vaan lenkin jälkeen Oura pyytää vahvistamaan sen havaitseman treenin. Tiedot piirtyvät lisäksi kartalle puhelimen gps:n perusteella.

Oura Gen3:ssa on paljon hyviä ominaisuuksia. Nyt tässä toimii myös sykkeen mittaaminen päivän aikana ja treenisyke. Itse yleensä mittaan treenit Apple Watchin kautta, mutta kävelylenkit jätän Ouralle. Periaatteessa kaiken treenin voisi kyllä Ouralla mitata.

Sormuksen akkukesto on ihan okei, ehkä noin neljä vuorokautta. Luvattuun seitsemän päivän akun kestoon en ole päässyt. Onhan Ouran akku silti paljon parempi kuin Apple Watch Series 3, jota saa ladata päivittäin. 

Suosittelenko Ouran hankkimista? Kyllä, jos oman hyvinvoinnin mittaaminen yhtään kiinnostaa. Tämä on tyylikkäämpi kuin älykello. Ouran sovellus on helppokäyttöinen ja esittää analytiikan havainnot ymmärrettävässä muodossa.  

Päivitys 10.12.2022:
Mikäli Oura kiinnostaa, niin tässä tarjouskoodi kolmelle ensimmäiselle. Oura Gen3 50 EUR alennus tämän linkin kautta: https://ouraring.com/discount/2c6e7cc7ab 

Lue myös nämä blogitekstit:

Vastaa