Pensasaidan leikkaus (akkukäyttöinen pensasleikkuri Bosch AHS 52 LI)

Kesälomalla on aina yksi vakiohomma: pensasaidan leikkaus. Meillä orapihlaja-aita kiertää koko tontin, joten leikattavaa riittää. Tänä kesänä piti hankkia uusi pensasleikkuri, sillä vanha Black & Decker otti ja hajosi.

Vanha Black & Decker GT 230 ja uusi Bosch AHS 52 LI

Vanha leikkuri oli sähkökäyttöinen. Nyt vaihdoin akkukäyttöiseen leikkuriin, niin ei tarvitse jatkojohdon kanssa touhuta. Mietin myös bensakäyttöistä pensasleikkuria, mutta niissä on painoa enemmän. Meidän orapihlaja-aita on sen verran korkea, että mitä kevyempi pensasleikkuri sitä parempi.

Pari kysymysmerkkiä oli akkukäyttöisestä leikkurista: kestääkö akku koko aidan leikkaamisen ja riittääkö koneessa tehot? Molempiin kysymyksiin vastaus on onneksi kyllä.

Akkukäyttöinen pensasleikkurini on Bosch AHS 52 LI. Siinä tulee mukana kaksi akkua. Speksien perusteella yksi akku kestää 50 minuuttia. Sateisten kelien takia jouduin ajamaan aidan kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä sain leikattua vain puoli tuntia ennen vesisateen alkua. Tuolloin sain leikattua 1/5 aidasta. Seuraavana päivänä leikkasin loput. Vaihdoin puolessa välissä akun, vaikka siinä oli vielä tehoa jäljellä. Siis ainakin uutena akut kestää riittävän hyvin.

Akkukäyttöinen pensasleikkuri on selvästi hiljaisempi kuin vanha sähkökäyttöinen leikkuri. Teho on riittävä orapihlaja-aitaan ja aidan keskellä kasvaviin vaahteran versoihin. Paksumpiin oksiin tarvitsee varmaan kuitenkin tehokkaamman laitteen.

Aita leikattu.

 
Akkukäyttöisellä pensasleikkurilla orapihlaja-aidan leikkaus, eli jokakesäinen pakkopulla, oli mukavampaa kuin ennen. Yllättävän paljon työmukavuuteen vaikuttaa se, ettei jatkojohtoa tarvitse vetää pitkin pihaa. Nyt voi nauttia siististä aidasta ja lomailla rauhassa, sillä loman ainoa pakollinen työtehtävä on suoritettu.

Vastaa