Peruspuhelinta etsimässä: Nokia Lumia 630

Uutta puhelinta… Kaupoissa on vaikka minkä hintaisia puhelimia tarjolla. Nyt haussa oli puhelin ihan peruskäyttöön. iPhone olisi tietysti varma valinta, mutta hinta hirvittää. Samsungilla on joitain edullisia malleja, mutta ne ovat aika tylsän näköisiä. Ja Android ei käyttöjärjestelmänä vakuuta. Valinta osui Nokian Lumia 630:een.


Lumia 630 on yksi edullisimmista älypuhelimista. Hintaa sillä oli 123€. Ominaisuuksia on lähes saman verran kuin monta kertaa kalliimmissa puhelimissa. Missä halpa hinta sitten näkyy: 
– Näytön laatu ei ole ihan huippuluokkaa. Siitä puuttuu esim. automaattinen kirkkaudensäätö. Mutta notification centerissä on suoraan pikavalinta näytön kirkkauden muuttamiseen.
– Kamerassa ei ole salamaa ja etukamera puuttuu. Kuvien laatu on kuitenkin ok. Kameran laadulla ei kylläkään ole väliä, sillä mukana kulkee aina kunnon pokkari (Olympus XZ-1) tai järkkäri.
– Vilkaisunäyttö puuttuu. Eli kellonaika ja tiedot saapuneista viesteistä ja puheluista ei näy jatkuvasti näytöllä. Tätä ominaisuutta ei tosin ole kuin joissain harvoissa puhelimissa.
Muilta osin puhelin onkin kelpo peli:
– Uusi Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmä on todella hyvä ja se toimii sulavasti. Mielestäni paras käyttis mitä puhelimissa tällä hetkellä on. Ja toimii loistavasti jopa tässä perusmallissa.
– Lumia 630 on tyylikäs ja laadukkaan tuntuinen. Plussana vielä hyvät värivaihtoehdot. Toivottavasti tulevaisuudessa värivaihtoehtoja tulee vielä enemmänkin saataville.
– Akku kestää peruskäytössä hyvin.
– Webbiselain on hyvä. Siinä on myös iOS:stä tuttu pyyhkäisy edelliselle sivulle.
– Sovellusvalikoima on riittävä. Ainoa toistaiseksi vastaan tullut puute on Jawbone UP -hyvinvointirannekkeen sovelluksen puuttuminen.

Puhelimen suojakuori tilattiin Head Case Designs:lta.

Puhelin oli nopea ottaa käyttöön. Tiedot vanhasta nokialaisesta sai kopioitua bluetoothin yli Osoitekirjan siirto -sovelluksella. Oman soittoäänen valinta oli hieman hankalaa: sovelluskaupasta piti ladata Luo Soittoääni -sovellus. Sillä sai valittua musiikkikirjastossa olevan kappaleen soittoääneksi.
Kolmas heti ladattava sovellus oli Bookmark Tile Creator. Normaalisti kun lisää webbisivun kirjanmerkiksi tiileen, niin sen kuvaksi tulee webbisivun kuvaruutukaappaus. Tällä softalla saa itse valittua mitä sivun kuvista käytetään kirjanmerkissä.
Yhteenveto
Nokia Lumia 630 tarjoaa paljon ominaisuuksia edulliseen hintaan. Järkisyillä voi olla hankala perustella miksi puhelimeen pitäisi käyttää enemmän rahaa. Veikkaan että tästä tulee hittipuhelin.

Vastaa